Segueix-nos a les xarxes socials:

«Sense ficció» recupera el llegat fotogràfic d’Antoni Campañà

El programa de TV3 estrena un documental sobre el valuós contingut de les capses vermelles que va amagar el fotògraf

«Sense ficció» recupera el llegat fotogràfic d’Antoni CampañàAntoni Campañà

El programa Sense ficció de TV3 estrena aquest dimarts el documental La capsa vermella. La guerra infinita d’Antoni Campañà. Ocultes en una casa de Sant Cugat del Vallès a punt de ser enderrocada, apareixen dues capses vermelles. A l’interior s’amaga un tresor totalment inesperat: més de 5.000 fotografies que Antoni Campañà Bandranas (1906-1989) va fer durant els tres anys de la Guerra Civil: un enorme fris de la vida en guerra d’un dels grans fotògrafs pictorialistes del país. Republicà, catalanista i catòlic practicant, Campañà retrata una realitat tràgica i contradictòria, rica en matisos i en complexitat, amb contrastos sovint dolorosos.

Per què un fotògraf fa cinc mil fotografies de la guerra al seu país i les acaba tancant en un parell de capses? Perquè aquell era un llegat gràfic que podia esclatar si no era tractat amb cura pel context històric i pel seu contingut. Les capses vermelles contenien una mirada particular de la guerra i descobreixen milers de noves finestres a un episodi determinant de dimensió europea i universal.

Dirigit per Plàcid Garcia-Planas, Arnau Gonzàlez i Vilalta i Toni Monné, La capsa vermella. La guerra infinita d’Antoni Campañà és una producció de Filmsnòmades en coproducció amb TV3 i RTVE.

Prem per veure més contingut per a tu