Segueix-nos a les xarxes socials:

El misteri d’Ernest

El misteri d’Ernest

«UN FANTASMA ANDA SUELTO POR CASA» 3Christopher Landon firma aquesta reivindicació de la comèdia fantàstica

El nom de Christopher Landon ja és de culte per als seguidors del fantàstic i el terror, i no és estrany: aquest cineasta té un do a l’hora de conjugar gèneres i homenatjar els clàssics amb humor i esperit festiu. Un bon exemple d’aquesta habilitat el trobem en títols com Zombi Camp, la saga Feliz día de tu muerte o la infravalorada Este cuerpo me sienta de muerte, monuments a la diversió en què Landon demostra un gran coneixement dels mecanismes de la comèdia fantàstica i fa uns deliciosos homenatges als 80, aquesta dècada que tothom cita però pocs homenatgen amb precisió. El seu darrer treball, que s’estrena avui a Netflix, va en la mateixa línia que els anteriors. Un fantasma anda suelto por casa és la típica pel·lícula que hauries llogat el videoclub i t’hauria arreglat un cap de setmana plujós, un producte destinat a irritar els no iniciats i agradar els que veuen en la sèrie B el veritable origen de la modernitat. No és la millor obra de Landon, entre d’altres coses perquè s’allarga més del necessari (126 minuts!) i alguns gags de traç gruixut no acaben de funcionar, però com a mínim és coherent amb la seva filmografia i regala moments delirants.

Kevin és un adolescent que viu amb resignació un canvi de casa, perquè la seva família ha decidit anar a viure a una urbanització de Chicago per iniciar una nova etapa. Tot és nou i se li fa estrany, però res comparable a descobrir que a la casa hi ha un fantasma, Ernest, que és visible per a tothom. L’amistat entre Kevin i Ernest es fa viral, fins al punt de convertir la llar familiar en un focus d’atenció mediàtica i objecte d’interès per part de les autoritats nord-americanes. Però quan Kevin es posa a investigar la mort d’Ernest topa amb una conspiració que els farà viure una aventura imprevisible.

Un fantasma anda suelto por casa no inventa res, però és un homenatge molt simpàtic a aquelles produccions dels 80 que se servien del fantàstic com a detonant per parlar de relacions familiars i intrigues globals.

Destaca pels notables efectes visuals, per alguns punts prou corrosius sobre les xarxes socials i per un notable planter d’intèrprets que inclou David Harbour, Tig Notaro, Jahi Di’Allo Winston, Jennifer Coolidge, Tom Bower, Faith Ford, Steve Coulter i Anthony Mackie, que ja roda la quarta entrega de Capitán América.

Registra't i no et perdis aquesta notícia!

Ajuda'ns a adaptar més el contingut a les teves preferències i aprofita els avantatges dels nostres usuaris registrats.

REGISTRA'T GRATIS

Si ja estàs registrat clica aquí.