Segueix-nos a les xarxes socials:

Relacionen l'exposició nocturna a la llum dels mòbils amb els càncers de mama i de pròstata

Presenten un estudi realitzat entre 4.000 persones a Madrid i Barcelona

Relacionen l'exposició nocturna a la llum dels mòbils amb els càncers de mama i de pròstata

Un equip internacional de científics sota la direcció de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) ha observat una associació entre nivells elevats d'exposició a llum blava durant la nit i major risc de patir càncer de mama i de pròstata. La llum d'espectre blau és aquella que emeten la majoria de llums LED de tipus blanc i moltes pantalles de tauletes i telèfons mòbils.

Els resultats s'han donat a conèixer a la revista 'Environmental Health Perspectives'. La recerca ha comptat amb dades de més de 4.000 persones d'entre 20 i 85 anys d'onze comunitats autònomes espanyoles, tot i que els nivells de llum exterior només es van avaluar a Madrid i Barcelona a partir d'imatges nocturnes preses pels astronautes de l'Estació Espacial Internacional.

En els resultats obtinguts a les dues ciutats es va observar que els participants exposats a nivells més alts de llum blava van tenir entre 1,5 i 2 vegades més risc de patir càncer de mama i de pròstata, respectivament, comparat amb la població menys exposada.

Ariadna García, investigadora d'ISGlobal i primera autora de l'estudi, ha destacat la necessitat de fer estudis addicionals, per exemple, en persones joves que utilitzen extensament pantalles que emeten llum d'espectre blau.

Prem per veure més contingut per a tu