Segueix-nos a les xarxes socials:

La teràpia de la felicitat de l'Orquestra Di-Versiones

Torna Diverland, el viatge nostàlgic als 80 i els 90 amb música i activitats per a tots els públics al càmping Internacional de Calonge · La cita és el 22, 23 i 24 de maig, però les entrades ja estan volant

Jordi Puig, director de la discogràfica U98 Music, estava de vacances en un càmping l'estiu de 2017 quan, de cop i volta, rentant els plats, va tenir una revelació: aquell era l'escenari ideal per a una de les gresques habituals de l'Orquestra Di-Versiones. No va trigar a compartir la idea amb el seu amic Albert Fort, el cantant del grup. En va tenir prou amb una única paraula. «Diverland». I es van entendre de seguida. Neixia un festival, un cap de setmana entre amics, o l'excusa perfecta per donar curs a la seva nostàlgia pels anys 80 i 90, quan van créixer i formar-se, veient l' 1,2,3, El coche fantástico, Verano azul o V per la televisió. Diverland, batejat en llenguatge diversionero com la Ciutat de Diversions, els va donar també l'oportunitat d'ampliar una col·laboració que havien engegat amb la gravació del Diverdiscu a La Mirona. «Vam crear un feeling especial més enllà del personal que ja teníem. Un Diverdiscu 2 no tenia massa sentit i a partir d'aquestes ganetes de tornar a fer alguna cosa plegats, vam muntar aquest esdeveniment», explica Puig. Després de l'èxit de la primera edició la primavera passada, a pesar de tenir la pluja com a companya de viatge, els Di-Versiones tornen a la càrrega proposant un altre cap de setmana de felicitat, apte per a tots els públics, on la música, les activitats per a tota la família i la diversió han de permetre «desconnectar» a tothom qui s'hi vulgui apuntar. La cita és els dies 22,23 i 24 de maig al càmping Internacional de Calonge. I les entrades volen. Els allotjaments en bungalous i mobil homes estan esgotats. Queden unes 400 localitats de parcel·les per a tendes, autocaravanes i furgonetes, i una xifra similar de localitats de visitant sense allotjament. «Estem al 70-80% d'ocupació, i falten tres mesos», apunta Albert Fort, que preveu esgotar l'aforament.

L'Orquestra Di-Versiones, amfitriona, coorganitzadora, actua també de cap de cartell del festival. Al seu costat, durant aquells tres dies, també actuaran Serial Killers, Tàrraco Surfers, Paquito Sex Machine & Gnaposs, Orelles de Xocolata, Blackiss, la Txaranga Bufant Fort i els DJs Robert de Palma, Pollo i Lladó. A més tenen previst fer un homenatge a la mítica La Salseta del Poble Sec, «un referent», com afirma Fort, de la música de festa major a Catalunya. «L'autèntic plat fort és l'ambient, la gent, la felicitat que es crea allà i que et permet viatjar als 80 i els 90 amb la teva família i els teus fills. Passem un cap de setmana en un lloc de la Costa Brava superxulo, fent activitats, concerts i jocs amb l'únic propòsit de passar-ho bé».

Puig i Fort es defineixen com «el seny i la rauxa». Diverland ha acabat substituint la Diverclandestina, una festa que els Di-Versiones van celebrar el 2017 i el 2018 i que consistia a fer un concert en un lloc secret, revelant-lo poques hores abans. La gentada hi era igualment, però també els riscos de desbordament. Amb el nou producte ofereixen una proposta lúdica amb una organització totalment professional.

Prem per veure més contingut per a tu