Segueix-nos a les xarxes socials:

Condemnat a tres anys de presó per disparar contra un bar d'Empuriabrava

L'Audiència de Girona conclou que va obrir foc perquè no li van voler servir més alcohol

L'Audiència de Girona ha imposat una pena de 3 anys de presó a un acusat de disparar set trets contra un bar d'Empuriabrava i ferir un cambrer la matinada del 25 de febrer del 2017. El tribunal condemna Patrick Pragout com a autor d'un delicte de lesions i un altre de tinença il·lícita d'armes.

La sentència li aplica una circumstància atenuant molt qualificada d'intoxicació etílica. El tribunal conclou que, aquella nit, el cambrer i l'encarregada del bar es van negar a servir-li més alcohol «perquè ja el van veure borratxo». Aleshores, el condemnat -que és francès- va anar a buscar l'arma i va obrir foc. Un dels treballadors va patir un impacte de bala a la mà esquerra. El Ministeri Fiscal demanava inicialment 8 anys de presó per dos delictes d'homicidi en grau de temptativa amb l'agreujant d'abús de superioritat. A més, demanava que se li imposés la prohibició d'acostar-se a les víctimes i al local a menys de 500 metres durant deu anys i a sotmetre's a llibertat vigilada durant 8 anys per cadascun dels dos delictes. També l'acusava d'un delicte de tinença il·lícita d'armes pel qual demanava 2 anys i mig de presó. Al final del judici, la fiscalia va modificar les conclusions reduint els delictes d'homicidi a un delicte de lesions amb arma perillosa i un de tinença il·lícita d'armes.

En matèria de responsabilitat civil, la sentència obliga Pragout a pagar 9.500 euros al cambrer a qui va ferir i 239,58 als responsables de l'establiment per les destrosses dels trets.

Prem per veure més contingut per a tu