El nou restaurant dels germans Roca a Sant Julià de Ramis ja té data d'obertura

El restaurant Esperit Roca oferirà una gastronomia basada en la reinterpretació dels plats icònics d'El Celler de Can Roca

La Fortalesa de Sant Julià de Ramis acollirà diversos projectes dels germans Roca que aniran obrint progressivament

Primeres imatges del nou restaurant dels germans Roca a Sant Julià de Ramis

Germans Roca: Un univers en expansió

Tapi Carreras

Tapi Carreras

El projecte dels germans Roca a La Fortalesa, a Sant Julià de Ramis, ja té data d'obertura. Aquest 16 de maig posen en marxa Esperit Roca, un espai que es convertirà en un centre gastronòmic i cultural. Un "projecte ambiciós i emocionant" que neix "després d'un plantejament pausat, il·lusionant i saborós", i que compta amb diversos elements, segons han explicat els tres germans Roca, Jordi, Josep i Joan en un comunicat. De moment, el projecte contempla una estada d'onze anys en aquest espai privilegiat i és fruït de més d'un any de reflexió i estudi amb detalls per analitzar cada racó per detectar què i com es posava i quan entrava en funcionament. Els germans Roca havien anunciat l'acord per ubicar-se en aquesta antiga fortificació el juliol de l'any 2022.

El primer a obrir les seves portes serà el restaurant Esperit Roca, amb una proposta que es basarà en la reinterpretació de plats icònics d'El Celler de Can Roca. Serà, doncs, la continuació del Mas Marroch , a Vilablareix, que a partir d'ara es dedicarà exclusivament a esdeveniments i casaments. Esperit Roca oferirà dos menús degustació: el "6/2", amb 6 plats salats i 2 postres, i el "2/6", amb 2 plats salats i 6 postres. També es podrà menjar a la carta. Estarà situat a la planta baixa de la Fortalesa. Tot amb un acurat disseny d'Andreu Carulla.

Un celler amb més de 80.000 ampolles

En la cúpula, situada en el centre del castell, s'ha situat un espectacular celler amb més de 80.000 ampolles que s'haurà de travessar per entrar en el restaurant.

Primeres imatges del nou restaurant dels germans Roca a Sant Julià de Ramis

El celler d'Esperit Roca amb més de 80.000 ampolles de vi. / Esperit Roca

En el mateix espai es podrà visitar ‘Exposició CCR. Cuina. Consciència. Recerca', una mostra oberta al públic general que narra la trajectòria d'El Celler de Can Roca en els últims 38 anys. Realitza un recorregut visual que reflecteix l'evolució d'un somni, el dels germans Roca, que s'ha convertit en realitat, a través de les seves línies creatives. De fet, es va estudiar la possibilitat de traslladar el Celler a la muntanya de Sant Julià de Ramis. No obstant aquesta opció, que durant un temps va sobrevolar els germans roca, es va acabar descartant.

I+D de la destil·leria i botiga

I a pocs passos d'aquí també es podrà visitar, el I+D de la destil·leria Esperit Roca, on preparen els destil·lats i licors de la cuina líquida d'El Celler de Can Roca, amb la intenció de destil·lar el paisatge de la nostra proximitat.

En aquest espai també hi haurà una botiga en la qual podran trobar productes dels projectes que han creat com a Casa Cacao, Rocambolesc, la destil·leria Esperit Roca i Roca Recicla, així com els seus llibres i màrqueting d'El Celler de Can Roca.

L'hotel de quatre estrelles superior

A la part superior del castell hi haurà l'Hotel Esperit Roca (un quatre estrelles superior), amb 15 habitacions que coronen el puig dels Sants Metges. Un hotel en el qual podran gaudir de la calma de l'espai, envoltat d'unes espectaculars vistes 360° en el territori que envolta Girona.

El lloc ideal per a descansar, desconnectar i gaudir d'unes instal·lacions úniques a pocs quilòmetres del centre de la ciutat. Els jardins, juntament amb la piscina a l'aire lliure, converteixen l'hotel en "un oasi de tranquil·litat", segons els tres germans.

L’hotel obrirà, si no hi ha entrebancs, aquest mes de juny. El restaurant, que havia acollit el projecte A Tempo de Jordi Cruz, serà un establiment exclusiu per als clients de l'hotel.

En definitiva, i tal com expliquen els germans sobre aquest projecte al qual tenen "moltes ganes de donar-li vida saborosa", "el castell de Sant Julià de Ramis serà el seu "emplaçament per a seguir l'avanç i els nous reptes de creixement conceptual, espiritual, lúdic. Un espai on fer créixer els nostres equips, activar el talent intern i construir un escenari gastronòmic".