Segueix-nos a les xarxes socials:

Un territori pioner en làctics realitzats amb llet de búfala

Un territori pioner en làctics realitzats amb llet de búfala

La mozzarela és un producte que ha esdevingut molt present a amanides i receptes de tot tipus per la seva particular textura i sabor. Originari de la ciutat italiana d'Aversa, a Campània, la seva produció ha atravessat la frontera italiana i s'ha escampat per tot el món. Tot i així, la que es produeix a la Campània i el Laci està protegida per la seva pròpia denominació d'origen.

Tot i no ser un producte típicament arrelat a la comarca, l'Alt Empordà acull la primera i única explotació de búfales de l'Estat. Es tracta de la Búfala de l'Empordà,una companyia situada a una granja de Palau-saverdera, propera al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, que va ser fundada l'any 2009 per la família Mont.

Tot i que l'objectiu inicial de la companyia era vendre llet de búfala i introduir-la com un aliment més de la dieta empordanesa, ja fa sis anys l'empresa va decidir fer un gir al seu model de negoci per tal d'enfocar-se en la producció de mozzarela de forma artesana.

L'empresa assegura que la llet que s'obté de les 400 búfales que tenen a la granja és d'una qualitat excepcional: amb un alt nivell en greixos saludables i poca lactosa, ideal per a una dieta sana i saludable. Així mateix, té un catàleg amb diferents tipus de productes, i la mozzarella és l'estrella de la casa, per la seva textura suau i gust especial. La llet de búfala, un dels productes que ofereix la companyia, té unes propietats especials que resulten en un sabor molt peculiar, lleugerament dolç i d'un color molt blanc, degut a l'absència de carotè en el seu greix.

L'entorn en què es crien les búfales és idílic, segons subratlla l'empresa, degut al seu microclima càlid i humit. Aquests animals, a més, requereixen unes atencions especials al llarg de la seva vida. És per això que la mozzarella produïda és tan peculiar com els animals que l'elaboren.

Prem per veure més contingut per a tu