Tradició i qualitat acompanyen l'anxova de l'Escala
La tècnica de conservació de l'anxova va ser ideada pels grecs
L'anxova és un dels elements més representatius de la gastronomia empordanesa. Se sala a diverses localitats del golf de Roses, tot i que on més se n'ha mantingut la tradició és a l'Escala. La tècnica de conservació de la salaó utilitzada encara per salar aquest peix va ser introduïda pels grecs i perfeccionada pels romans. Per fer-la s'utilitzen anxoves fresques, sal, herbes aromàtiques i espècies. D'altra banda, és important distingir entre anxova i seitó: mentre que l'anxova és el producte tractat, el seitó és el peix fresc. També s'anomena seitó el peix fresc macerat amb vinagre i conservat en oli.
Temes
Prem per veure més contingut per a tu
Més a L'Alt Empordà
-
Carles Pujol obre les Fires amb un pregó que reivindica el decàleg del bon figuerenc
-
La Junta Electoral insta Figueres a retirar les estelades de la plaça de l'Ajuntament
-
Els productors de musclo del Delta preveuen que totes les cries provinguin de Roses entre els pròxims quatre i sis anys
-
Figueres restaurarà la façana i elements patrimonials del Teatre El Jardí
Comentaris
Veure comentaris