Segueix-nos a les xarxes socials:

ERC Vilafant deixarà governar el PSC tot i l'empat a cinc

El cap de llista dels republicans, Sergi Palomeras, descarta així un possible acord de govern amb Junts

ERC Vilafant deixarà governar el PSC tot i l'empat a cinc

El PSC va guanyar les eleccions a Vilafant però va empatar amb ERC en nombre de regidors. Els socialistes van aconseguir més vots però la pèrdua d'un regidor amenaçava amb la pèrdua d'alcaldia aConsol Cantenys.

El candidat d'ERC, Sergi Palomeras, es mostrava satisfet pel resultat, ja que la formació ha passat de tres a cinc regidors, però descarta governar. «Hem estat a punt de guanyar, però no ho hem fet, malgrat que el resultat d'ERC és més que satisfactori», assegura Palomeras en declaracions al setmanari Empordà. «Seguirem a l'oposició quatre anys més, fent la feina rigorosa de sempre» i tancava així la porta a una possible entrada a govern. De fet, les eleccions han deixat un escenari fragmentat, en què Cs ha tret dos regidors i Junts un. La majoria absoluta se situa en set regidors, però el panorama fraccionat dificulta arribar a acords de govern.

Moment de reflexió

Per contra, Cantenys no tanca cap porta però assegura que ara és el moment «d'analitzar i reflexionar». «Estem satisfets perquè l'objectiu era guanyar per poder seguir governant», assegura Cantenys, qui considera que «els electors han fet confiança en el nostre projecte i per la feina feta fins ara».

Cantenys aspira a la reelecció malgrat haver perdut un dels sis regidors que tenia des del 2015. L'augment de vots, que ha passat de 1.026 a 1.065, no va ser suficient per frenar l'ascens del republicà Sergi Palomeras.

Prem per veure més contingut per a tu