Segueix-nos a les xarxes socials:

Refaran un baluard de Sant Ferran destruït en la Guerra Civil

El consorci del castell impulsa la restauració del baluard de Sant Narcís, derruït el febrer de 1939

Refaran un baluard de Sant Ferran destruït en la Guerra CivilConxi Molons

El Consorci del Castell de Sant Ferran ha iniciat els treballs de recuperació del baluard de Sant Narcís, destruït durant la Guerra Civil. Els treballs de sanejament i restauració de l'estructura compten amb el finançament del Ministeri de Cultura, per valor de 800.000 euros, i tindran una durada aproximada de 12 mesos. Els treballs els realitza l'empresa Cyrespa Arquitectónico SL.

Els treballs inclouen la retirada de les males herbes, les pedres, les terres i les runes que cobreixen gran part del baluard, procedents de l'explosió provocada el febrer del 1939, al final de la Guerra Civil espanyola, en el polvorí situat a l'interior d'aquesta estructura. També inclou la consolidació de les ruïnes existents del polvorí així com netejar el seu entorn per tal que siguin visitables.

A més, es consolidaran les esplanades de canons, es tornaran a col·locar els elements fets malbé o expoliats, també es repararan els folres dels merlets i es recol·locaran les cornises que falten en la part superior dels murs interiors. El baluard de Sant Narcís s'ubica al sud-est de la fortalesa i és el més proper a Figueres.

Prem per veure més contingut per a tu