Segueix-nos a les xarxes socials:

La plaça central del Parc Bosc es dedicarà a l'escriptora Isabel-Clara Simó

El ple de dilluns ha d'aprovar el nom del nou espai de la ciutat així com també que la sala d'exposicions de la Casa Empordà s'anomeni l'Escorxador

La plaça central del Parc Bosc es dedicarà a l'escriptora Isabel-Clara SimóAjuntament de Figueres

La plaça central del Parc Bosc es dedicarà a Isabel-Clara Simó. L'escriptora va exercir de professora a l'IES Ramon Muntaner de la ciutat, on també van néixer els seus fills. Va col·laborar amb la popular revista Canigó. La voluntat és dedicar-li aquest espai com a homenatge.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, explica que "la nostra voluntat és feminitzar el nomenclàtor municipal i que els noms de dona siguin molt més presents del que ho són. Vetllem perquè les noves denominacions de carrers, espais i equipaments públics prioritzin els noms de dones".

És una proposta de la Comissió del Nomenclàtor, així com també anomenar l'Escorxador a la Sala d'exposicions de la Casa Empordà. L'actual Casa Empordà està situada a la Plaça de l'Escorxador, nom que recorda el primer ús de l'edifici i que segueix essent utilitzat per la majoria d'habitants de la ciutat de Figueres per referir-se a l'edifici de la Casa Empordà. El primer escorxador d'aquell edifici és obra de Josep Roca i Broc, el 1846. L'objectiu és recuperar el topònim original a la sala d'exposicions. El regidor de Cultura, Alfons Martínez, explica que "amb la nova denominació recuperem el patrimoni a partir d'un equipament enquadrat en el seu moment com arquitectura industrial que es transforma, en part, en cultural".

Prem per veure més contingut per a tu