Segueix-nos a les xarxes socials:

Junts per Figueres presenta una moció contra l'ocupació il·legal

L'han presentat després que de l'incendi d'una casa ocupada i d'una polèmica publicació del regidor d'Habitatge

Junts per Figueres ha presentat una moció contra l'ocupació que es debatrà en el proper ple de setembre. En el document proposen crear un servei municipal d'Emergència Habitacional i redactar un pla per actuar en els casos d'ocupacions d'immobles.

En l'escrit recorden que l'últim estudi fet xifra en 126 els habitatges ocupats de forma irregular a la ciutat i el dret a accedir a un habitatge digne. Però subratllenq ue les ocupacions vulneren el dret fonamental de la propeitat privada. Junts assegura que l'ocupació d'habitatges s'ha convertit en un problema «social, convivencial i de seguretat» a Figueres i demanen establir d'«urgència» mecanismes que garantenixin el dret a un habitatge digne però també el dret a la propietat privada.

Proposen fomentar la rehabilitació d'habitatges en mal estat perquè puguin ser posats a lloguer sancionar els grans tenidors amb habitatges buits i garantir les condicions adequades de conservacio dels immobles de la ciutat; instar l'Agència de l'Habitatge de Catalunya a què ampliï el parc d'habitatge públic i demanar al Congrés un canvi legislatiu.

La moció l'han presentat després que el 9 d'agost s'incendiés una casa ocupada al carrer Oliva i d'unes polèmiques declaracions del regidor d'Habitatge, José Castellón, amb una imatge on es llegia «els ocupes no són delinqüents» i que va ser fortament criticada a xarxes socials.

Prem per veure més contingut per a tu