Segueix-nos a les xarxes socials:

Desmantellen una plantació de marihuana en una casa de Vilajuïga

Els Mossos comissen 14 kg de droga, 630 testos i tots els aparells per cultivar la planta

Desmantellen una plantació de marihuana en una casa de VilajuïgaMossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una plantació de marihuana que hi havia en una casa adossada de Vilajuïga. A més, la policia ha detingut tres homes i una dona com a responsables del cultiu. Tenen entre 37 i 56 any i tots ells tenien domicili a l'Alt Empordà (Roses, Castelló d'Empúries i Figueres). Els Mossos han comissat 14 kg de marihuana que guardaven els quatre detinguts, 630 testos amb la tija tallada i 40 plantes. També s'han emportat tota la complexa infraestructura que tenien pel cultiu intensiu de droga. Els agents han intervingut focus, transformadors elèctrics, caixes de ventilació, splits i fertilitzants.

La investigació dels Mossos d'Esquadra va començar el 4 de març quan van tenir coneixement que hi havia un cultiu de marihuana a l'interior d'una casa adossada a Vilajuïga. Els agents van anar fins al domicili per fer indagacions i van comprovar que es podien escoltar aparells de climatització en funcionament durant tot el dia, llums de color groguenc que es veien de nit i tanques que impedien veure l'interior de la casa.

En paral·lel, els agents van rebre que l'empresa elèctrica informava que el comptador estava punxat i en aquella casa hi havia un consum molt elevat a l'habitual d'un àmbit domèstic.

En base a aquests indicis, els agents van fer un seguiment dels moviments que hi havia a la casa i van veure que un cotxe sempre carregava el mateix tipus de material.

El 24 de maig van aturar el vehicle i van comprovar que a dins hi havia bosses de plàstic de grans dimensions plenes de plantes de marihuana i alguns cabdells. Davant de les evidències, els Mossos van detenir els dos ocupants del cotxe. Els homes portaven 14 kg de droga a sobre.

Després de la troballa, el mateix matí van fer una entrada a la casa i allà van comissar 630 testos que tenien la tija de la planta tallada, perquè ja havien recollit els cabdells. A més, hi havia 40 plantes de cànnabis i una complexa infraestructura per cultivar la droga. Els agents van intervenir focus, transformadors elèctrics, caixes de ventilació, splits i fertilitzants. Abans de l'escorcoll de la casa, els Mossos van detenir dues persones més que s'encarregaven del manteniment de les plantes.

La policia considera que els tres homes i la dona són autors d'un delicte contra la salut pública i un altre de frau de fluid elèctric. Els tres homes tenen antecedents i el 25 van passar a disposició judicial. La dona va quedar en llibertat després de declarar en les dependències policials però caldrà comparèixer davant del jutge quan sigui requerida.

Prem per veure més contingut per a tu