Segueix-nos a les xarxes socials:

Darrera les passes de Dalí

Una visita teatralitzada tindrà com a protagonista a l’Osito Marquina molt lligat a la infantesa del pintor

Darrera les passes de Dalí

El personatge més universal que ha sortit mai de Figueres, Salvador Dalí, també tindrà un protagonisme especial durant aquestes festes. Concretament, s’han programat una sèrie de visites guiades i teatralitzada de gran interès.

El dissabte 30 d’abril, a les 11 del matí, i pel centre de Figueres, hi haurà una visita familiar amb el títol «Vadoret i el seu osset». Segons han avançat els organitzadors, «la Baronessa de Terrades i la seva filla Clotilde, grans amigues de la família Dalí, reben els visitants a la seva casa pairal, l’actual Museu del Joguet de Catalunya, per descobrir la història de Don Osito Marquina i la infantesa dels seus propietaris, els germans Salvador (en Vadoret com li deien a casa) i l’Anna Maria Dalí». A continuació, les baronesses guiaran els participants pels carrers de la ciutat «resseguint l’itinerari de les formigues dalinianes tot jugant amb el surrealisme». L’itinerari acabarà com no podia ser d’altra manera a l’exterior del Teatre-Museu Dalí.

El mateix dia, però a les 6 de la tarda, tindrà lloc la ruta Dalí que consistirà en un recorregut pels espais més singulars de Figueres i vinculats amb la figura del pintor. Segons els organitzadors, «en aquest recorregut, s’exploren els escenaris de la seva vida, com ara la seva casa natal o l’església on va ser batejar i on se’n va celebrar el funeral; la seva segona casa, on va pintar les primeres obres; o la seva creació més madura i complexa, el Teatre-Museu Dalí, entre d’altres».

Informació i reserves a Oficina de Turisme: 972 50 31 55 o turisme@figueres.org. Tarifa general (10 €); de 6 a 18 anys, estudiants majors d’edat, Carnet Jove, jubilats i persones que presentin el carnet de discapacitat (7 €), i socis dels Amics Museus Dalí (gratuïta fins a 5 anys).

Prem per veure més contingut per a tu