Segueix-nos a les xarxes socials:

a partir de demà

La Generalitat alerta de més nevades al centre i oest de Catalunya

Segons ha informat l'SMC en un comunicat, arribaran nous núvols per l'oest que s'estendran ràpidament durant la matinada de dissabte, cosa que coincidirà amb un ambient molt fred a l'interior de Catalunya.

Aquesta situació provocarà nevades a l'oest per sobre dels 200 metres dissabte a última hora de la nit, que podrà quallar a partir dels 300 metres. A partir del migdia, està previst que la cota pugi fins a 700 o 800 metres, i arribarà a acumular més de 10 centímetres a partir dels 900 metres.

Les comarques on la nevada pot ser més significativa són la Noguera, els Pallars, l'Alt Urgell, el Solsonès, la Segarra i l'Urgell, totes elles a Lleida.

A partir de diumenge, l'SMC preveu que la cota torni a baixar fins a 400 metres, però només amb precipitacions al Pirineu Occidental.

A conseqüència d'aquesta situació, l'SMC ha activat un avís de Situació Meteorològica per risc de Neu i el centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha actualitzat la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per risc de nevades, Neucat.

Durant el dijous a la tarda i la passada nit es van produir lleus nevades en diversos punts de Catalunya, afectant primer les Alberes, les Guilleries i el Montseny per sobre els 800 metres, i de matinada a cotes més baixes en punts del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l'Alt Penedès, el Bages i l'Anoia.

Prem per veure més contingut per a tu