Segueix-nos a les xarxes socials:

Junqueras admet que hi ha "motius de preocupació" sobre la consulta

Junqueras admet que hi ha "motius de preocupació" sobre la consultaDdG

El president d'ERC, Oriol Junqueras, va admetre ahir que hi ha "molts motius de preocupació" sobre l'eventual celebració de la consulta sobiranista del 9 de novembre, però al mateix temps va demanar al president Artur Mas i a les forces proconsulta que "compleixin amb els seus compromisos". Junqueras va fer aquestes declaracions en el marc de la seva visita a la XXV Festa de la Verema i el Vi de la població lleidatana de Verdú. Des d'allà, el dirigent independentista va assegurar, en al·lusió a si es podrà celebrar la consulta, que "és evident que hi ha molts motius per a la preocupació, però estem esperançats al mateix temps" perquè, va precisar, "és evident que podem votar el 9-N i ho hem d'intentar".

Junqueras va afirmar que, en qualsevol cas, espera "que tothom compleixi amb els seus compromisos", en referència a la resta de forces sobiranistes (CiU, ICV-EUiA i al CUP) i al president de la Generalitat, Artur Mas. En tot cas, i davant una setmana que s'endevina clau per saber si se celebrarà o no la consulta, suspesa pel Tribunal Constitucional, Junqueras es va mostrar convençut que el millor que es pot fer ara és "parlar poc i treballar molt".

Respecte a l'article de Mariano Rajoy publicat ahir al diari El País, en el qual el president demanava "ponts de diàleg" a l'actual debat amb Catalunya, el líder d'Esquerra va demanar "fets" en lloc de "paraules".

Prem per veure més contingut per a tu