Segueix-nos a les xarxes socials:

Boi Ruiz assegura que el sistema sanitari públic no es col·lapsarà

El conseller reitera que l'augment del pressupost es destinarà a recuperar el sou dels sanitaris

Boi Ruiz assegura que el sistema sanitari públic no es col·lapsaràdiari de girona

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va assegurar ahir que no hi ha cap risc de col·lapse del sistema sanitari públic a Catalunya i va reiterar que l'augment de pressupost per al 2015 es destinarà a recuperar el poder adquisitiu dels treballadors sanitaris.

En aquest sentit, Ruiz diu que els propers dies, amb la baixa de les temperatures, es posaran a prova els serveis d'urgències dels centres sanitaris

L'augment de poc més del 2% del pressupost en polítiques sanitàries per al 2015 es destinarà en gran part, i segons Ruiz, "a la recuperació del poder adquisitiu dels treballadors" sanitaris, un col·lectiu greument afectat per les retallades dels últims anys.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Boi Ruiz ha reiterat que el sistema de sanitat privada "no pot ser alternatiu al sistema públic sinó complementari a aquest", ja que un ciutadà que decideix contractar una mútua privada no pot derivar-se "de cap manera" per un dèficit o una mala gestió en el sistema públic.

El conseller va defensar que el seu departament està treballant en un programa sobre la modificació de les garanties i temps de referència per accedir a l'atenció sanitària, tant si és una intervenció quirúrgica com si és una prova diagnòstica, que es presentarà a principis del pròxim mes de gener. D'aquesta manera es vol acabar amb la "inquitat" que suposa que alguns tractaments tinguin un temps màxim garantit i altres no. Ruiz va admetre que una de les conseqüències de les retallades pressupostàries en salut ha estat l'empitjorament de l'accessibilitat als serveis sanitari.

Prem per veure més contingut per a tu