Segueix-nos a les xarxes socials:

La CUP fixa el referèndum per al juny del 2017 i la independència, per a l'agost

Gabriela Serra va explicar que la setmana que ve està previst que la seva formació es reuneixi amb el president català, Carles Puigdemont

La diputada de la CUP Gabriela Serra va assegurar ahir que el referèndum unilateral d'independència es pot celebrar «tranquil·lament» al juny de 2017 i va confiar que Junts pel Sí «posi la directa» i, a l'agost de l'any vinent, es pugui culminar la secessió de Catalunya. En declaracions a Rac1, Serra va explicar que la setmana que ve està previst que la seva formació es reuneixi amb el president català, Carles Puigdemont, per «parlar i negociar» sobre la qüestió de confiança.

Amb vista a aquesta trobada, Serra va insistir en la necessitat d'incorporar al full de ruta un referèndum unilateral, que «té un cost, despeses i cal preveure» en els pròxims pressupostos, encara que va deixar clar que la seva formació desvincula la qüestió de confiança dels comptes de 2017: «Preferim que siguin dues coses diferents». «La qüestió de confiança és un tema en si mateix prou important com per discutir-lo exclusivament, i discutir després els pressupostos. Però si el president vol vincular-lo, possiblement el diàleg haurà de ser una mica més lent», va recalcar.

La diputada va augurar que «es pot anar a un referèndum unilateral tranquil·lament el juny que ve», a més d'apuntar que la CUP «espera i desitja» que Junts pel Sí «posi la directa i a l'agost de 2017 tinguem un país lliure». Serra admetre tot i així que en els terminis del full de ruta els partits independentistes van «una mica lents», i va advocar que la Diada ha de servir com a «tret de sortida».

Prem per veure més contingut per a tu