Segueix-nos a les xarxes socials:

Exceltur diu que el turisme català pot perdre 1.700 milions si augmenta la tensió

L'agrupació estatal calcula que si la situació persisteix el sector turístic seguirà creixent però només ho farà fins al 3%

Exceltur diu que el turisme català pot perdre 1.700 milions si augmenta la tensió

Catalunya restaria un punt al creixement turístic per al conjunt del 2017, que passaria del 4,1% previst inicialment al 3,1%,si segueix l'actual tendència de caiguda de les reserves d'un 20% pel desafiament sobiranista, segons l'Alianza para la Excelencia Turística, Exceltur.

D'aquesta manera, el sector turístic català, i en especial Barcelona, podria patir un descens del seu volum de negoci de fins a 1.796 milions d'euros, si persisteix el conflicte sorgit arran del desafiament sobiranista, segons aquesta aliança formada per les prinicpals empreses del sector turísitic a nivell estatal.

Mentre que els atemptats terroristes del passat 17 d'agost (17-A) a Catalunya amb prou feines han afectat al turisme català, l'impacte negatiu que ha acusat el sector des dels preludis del referèndum de l'1 d'octubre (1-O) ja representa descensos entorn del 15%.

El vicepresident executiu d'Exceltur, José Luis Zoreda, ha anticipat, a més, un major impacte sobre les reserves a futur, així com una parada, de moment a curt termini, en diverses inversions en projectes turístics que estaven previstes iniciar-se abans de finals del 2017.

Les reserves per a l'últim trimestre dels operadors turístics ja registren caigudes a Catalunya entorn del 20%, molt especialment a Barcelona, «en plena temporada de congressos i turisme d'oci i de compres», va indicar ahir Zoreda en una roda de premsa.

En aquesta línia, el vicepresident executiu d'Exceltur va subratllar que es tracta d'una valoració a tres mesos vista per a un trimestre «tremendament volàtil», on «tan d'hora es calmin les aigües i pogués haver-hi un diàleg en un marc legal constitucional on dirimir els problemes, bona part d'aquestes hipòtesis perden pes».

«Difícil de predir»

No obstant això, si es produissin molts disturbis o aldarulls del carrer, aquestes hipòtesis «poden agafar una magnitud que ara per ara és molt difícil predir», va lamentar el vicepresident executiu d'Exceltur.

Prem per veure més contingut per a tu