Segueix-nos a les xarxes socials:

L'edifici desallotjat a RipollJordi Remolins

Desallotgen nou ocupes d’un edifici municipal a Ripoll

La Policia Local denuncia que les màfies van cobrar 3.000 euros per les claus de cada pis

La Policia Local va desocupar nou persones d’un edifici del carrer Berenguer el Vell de Ripoll que antigament havia estat el magatzem de Vins Guillamet i que des de fa un any és de titularitat municipal. Veïns d'aquest immoble van avisar diumenge passat que havien vist gent amb maletes entrant-hi a l’interior. Agents de la Policia van anar-hi tant diumenge al vespre com dilluns a primera hora del matí, però ningú va obrir cap porta dels pisos que hi ha a la primera planta. A les onze del migdia van tornar-hi i van aconseguir obrir les portes dels quatre pisos, a les quals ja havien canviat els panys. A l’interior d’un habitatge hi havia una família de sis persones, dos en un altre i un únic estadant en un tercer. El quart pis que hi ha en aquest bloc encara no estava ocupat, però sí que el tenien a punt perquè ho fos ben aviat. Un serraller va canviar de nou els panys per evitar que tornin a repetir-se les ocupacions.

El cap de la Policia Local, Francesc Campayo, explica que les persones que hi havia dins de l’edifici havien pagat “xifres properes als 3.000 euros a màfies que es dediquen a proporcionar-los claus d’apartaments perquè els ocupin". Tot i haver fet el pagament cap dels estafats van denunciar ni donar el telèfon de qui els havia ofert aquell allotjament, i per tant donen per perduts els diners que van avançar. Aquesta és la primera vegada que Campayo té constància que s’ha ocupat un pis municipal a Ripoll. Encara que a finals de l’últim mandat l'equip de govern de Junts va anunciar que només hi havia quatre pisos ocupats a tot Ripoll, el subinspector apunta que ara la xifra és bastant més alta. Les persones que van ser desocupades van ser ateses pels serveis socials per trobar-los algun lloc on poder dormir i resoldre les seves necessitats més bàsiques.

La policia sol tenir un termini proper a les quaranta-vuit hores per desocupar un pis. Passat aquest termini, la llei ja considera que s’ha estat fent vida al seu interior, i poden passar fins a dos anys fins que no s’aconsegueix fer-los fora. Per això una de les primeres constatacions que fan els cossos policials és “mirar si tenen roba estesa o si hi ha menjar a l’interior de la casa” diu Campayo. En el cas de l’edifici del carrer Berenguer el Vell no van trobar cap mena d’indici en aquest sentit.

Registra't i no et perdis aquesta notícia!

Ajuda'ns a adaptar més el contingut a les teves preferències i aprofita els avantatges dels nostres usuaris registrats.

REGISTRA'T GRATIS

Si ja estàs registrat clica aquí.