Centre Comercial

El propietari de l’Espai Gironès el posa a la venda per 140 milions

Commmerzbank va intentar una operació similar fa dos anys però sense èxit nFonts del sector creuen que ara hi ha més interès

Imatge d’arxiu de l’Espai Gironès.

Imatge d’arxiu de l’Espai Gironès. / DdG

Redacció

Redacció

El banc alemany Commerzbank ha posat a la venda el centre comercial Espai Gironès, pel qual espera rebre entre 130 milions i 140 milions d’euros, segons avança el mitjà digital Eleconomista citant fonts del sector. En els darrers mesos, s’han produït diverses operacions de compravenda en aquest segment, i diversos inversors veurien amb interès la compra de l’Espai Gironès, apunta el mateix mitjà. La situació és radicalment diferent de la de 2022, quan Commerzbank ja va intentar, sense èxit, la venda del centre comercial. Ni Commerzbank -a qui aquest diari va contactar per correu electrònic- ni l’Espai Gironès han fet cap comentari sobre aquesta operació.

Inaugurat fa 19 anys

El 25 de maig de 2005 -aquest dissabte farà 19 anys- obria l’Espai Gironès al Camí dels Carlins del Pla de Salt, al costat de l’autopista AP-7. El primer centre comercial que acollia botigues multimarca de les comarques gironines, amb més d’un centenar d’establiments.

En una nota de premsa, Pau Jordà, gerent del centre des de l’inici del projecte, destacava fa uns dies que «aprofitem aquest 19è aniversari per donar les gràcies a tothom qui ho fa possible i estem encantats de poder compartir amb els visitants més de 1.200 regals, retornant al territori saltenc i gironí tot el que aquest ens dóna durant tot l’any». Es pot participar en el sorteig presentant a l’estand del costat del Punt d’Informació, a la planta baixa, un o dos tiquets que sumin un mínim de 40 euros de compres realitzades als establiments del centre comercial.

A l’Espai Gironès hi treballen unes 800 persones (entre establiments, oficines, i departaments de neteja, seguretat i manteniment), i a aquesta xifra s’hi ha de sumar un número important de llocs de feina indirectes, petits empresaris, comerç local i altres cadenes.

Espai Gironès és propietat del fons immobiliari de capital hausInvest del gestor d’actius alemany Commerz Real AG, vinculat a Commerzcbank. Segons la companyia, genera una afluència de més de 10 milions de visitants a l’any. Disposa de 40.000 metres quadrats de superfície distribuïts en dues plantes on hi ha instal·lats operadors líders com Primark, Fnac, Starbucks, Poema, Odeón Multicines, Zara, Drim, H&M, Levi’s, Bershka, Pull & Bear, Springfield, Desigual, Mango, Alain Afflelou, JD Sports, Brighty&Co, Munich i Rituals, entre d’altres. El centre comercial Espai Gironès compta amb 2.500 places d’aparcament gratuït. Multi Spain Management SA realitza la gestió integral de les instal·lacions.