Segueix-nos a les xarxes socials:

Gospel Viu! porta a Girona la seva personal visió del gènere

Vuitanta persones cantant jazz, blues, soul i clàssics de la música americana acompanyats d'un quartet de gospel-jazz, amb la secció de metall de La Selva Big Band, scratching en directe i, per primera vegada a tot l'Estat, treballant conjuntament amb l'Orquestra de Cambra de l'Empordà.

Així serà la propera actuació de la formació Gospel Viu!, anomenada The Gospel Xperience in simphony, que tindrà lloc a l'Auditori de Girona el dia 20 d'octubre.

Amb un repertori apurat, el concert proposat com un certamen especial pretén oferir una nova fórmula d'alta qualitat vocal, tècnica, musical i escènica sense deixar de banda en cap moment l'esponteneïtat, energia i impuls amb què sempre s'ha identificat la formació.

Gospel Viu! va nèixer l'any 2004 a Palafolls amb l'objectiu de retre un homenatge particular a les nombroses generacions d'intèrprets que sentien un amor immens cap a la música; aquelles generacions que al llarg dels anys han anat escampat un missatge de llibertat, pau i d'unió entre cultures. El mateix missatge que la formació catalana reprodueix a partir de la utilització de les mans, veus i ritmes del cor. Un estil propi i característic que es nota sobre l'escenari.

Tot i que el grup es troba composat per persones no professionals en l'àmbit del cant, la formació compta amb veus de solistes i cors destacats a més de posseir una trajectòria interessant havent actuat en el 15è anviersari Festival de Jazz i Blues a Roses, al III Festival (A)phonica en el Palau de la Música Catalana i fins i tot haver estat escollits per compartir escenari amb un grup mític en l'escena del gospel mundial com és The Golden Gate Quartet liderats per Clyde Wright.

Tot i així, aquesta vegada han decidit trencar esquemes amb un espectacle més dinàmic i flexible on apareixeran versions actuals dels negro spirituals , gospel populars i tradicionals i peces d'autors moderns on és combinaran cors, solistes i músics.

A més es té previst fer una repetició de l'espectacle el 10 de novembre del 2007 on s'enregistraria un DVD i un CD. No obstant la banda ja disposa d'un treball en format reportatgeamb el nom de Marching´to Freedom produït i realitzat per Lantana Films sota la direcció de Manel Buch. Aquest espectacle arriba avui a Blanes i es podrà veure també el 24 de novembre a Riudarenes.

Gospel Viu! va iniciar a mitjan 2006 un projecte: Gospel sense fronteres en el qual es pretén iniciar un treball solidari en benefici de totes aquelles institucions i organismes no governamentals que lluiten per una societat millor. El missatge que rau, en definitiva, és aquell que es troba en la seva pròpia música.

Prem per veure més contingut per a tu