Segueix-nos a les xarxes socials:

El pintor Antoni Pitxot desvela en un llibre detalls desconeguts "Sobre Dalí"

El director del Museu Dalí i col·laborador de l'artista conversa amb el crític Fernando Huici sobre la vessant més quotidiana del pintor

El pintor Antoni Pitxot desvela en un llibre detalls desconeguts "Sobre Dalí"diari de girona

El director del Teatre-Museu Dalí i col·laborador de l'artista de Figueres, Antoni Pitxot, s'acosta al costat més íntim del pintor amb el llibre Sobre Dalí. Conversaciones con Fernando Huici, editat per Planeta. A través d'una conversa amb el crític d'art Fernando Huici Pitxot ofereix un retrat del Salvador Dalí més desconegut, mostrant la seva vessant més humana, vulnerable i quotidiana, però també propera i divertida. Coincidint amb el vint-i-cinquè aniversari de la mort de l'empordanès, Pitxot i Huici parlen de la relació del pintor amb Gala, el trencament amb la seva família, els seus amics, les relacions que va mantenir amb altres creadors i la seva vessant literària, que, segons el mateix Dalí, era fins i tot millor que la pictòrica.

El lligam de Dalí i els Pichot

Mà dreta de Salvador Dalí durant la gestació del Teatre Museu de Figueres, Antoni Pitxot i la seva família estan vinculats al pintor des de la seva infància, i de fet, va ser el seu pare, el pintor Ramon Pichot, amic de Picasso i Gauguin, un dels causants de la seva vocació artística.

Ja a l'inici de la dècada dels 40, quan escrivia la seva autobiografia Mi vida secreta, Dalí va incloure a les seves notes un extens apartat dedicat al clan Pichot, de qui assegurava "aquesta família ha tingut un paper important a la meva vida i una gran influència: abans que jo, els meus pares ja havien sofert la influència de la personalitat de la família Pichot. Tots ells eren artistes i tenien grans dots i un gust infalible...".

Tot i que Antoni Pitxot havia tingut un tracte ocasional amb Dalí des de la infància, la seva relació no es va consolidar fins que el pintor es va establir a Cadaqués. I va ser l'any 72, després de visitar l'estudi de Pitxot i conèixer la seva obra, quan Dalí el va convidar a integrar-se com a col·laborador principal en la creació del museu.

Prem per veure més contingut per a tu