Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Institut Ramon Llull reincorporarà les Balears al consorci cultural

El reingrés és un dels principals compromisos que va adquirir el nou govern autonòmic de les illes

L'Institut Ramon Llull (IRL) va celebrar ahir a Barcelona una primera reunió de treball per a la reincorporació de les Illes Balears al consorci cultural d'aquest organisme de difusió internacional de la cultura en català.

A la reunió hi van participar la consellera de Participació, Transparència i Cultura balear, Esperança Camps, la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà; el director de l'Institut Ramon Llull, Àlex Susanna; i el gerent de l'IRL, Josep Marcé.

En aquesta primera trobada s'han fixat els passos a seguir per formalitzar aquest reingrés, que constitueix un dels compromisos del nou Govern de les Illes Balears.

Segons ha informat el Llull, l'objectiu és «treballar conjuntament per a promocionar internacionalment els creadors de Catalunya i les Illes Balears».

Els participants van parlar de l'organització i funcionament interns de l'IRL i del paper de l'Institut dins de la Fundació Ramon Llull.

En la reunió també es va tractar sobre la celebració de l'Any Llull (2015-2016) a les Illes Balears, a Catalunya i a l'exterior, on ja serà visible la col·laboració entre l'IRL i el Govern de les Illes Balears.

Aquesta col·laboració es farà extensiva als principals projectes del IRL amb vista al període 2015-16 en els àmbits de la llengua, la literatura, la música, les arts escèniques, les arts visuals o l'arquitectura.

Aquesta primera trobada suposa, en paraules de la consellera Esperança Camps, «començar a complir el mandat del Govern Balear del reingrés a l'IRL, començar a concretar projectes, amb la primera fita important, que serà organitzar els actes de l'Any Ramon Llull».

Prem per veure més contingut per a tu