Segueix-nos a les xarxes socials:

Els inversors beneeixen amb fortes pujades la decisió del Banc Sabadell

Les accions de l'entitat financera han experimentat importants creixements aquest dijous

Els inversors beneeixen amb fortes pujades la decisió del Banc Sabadell

Després de diverses jornades de caigudes, el Banc Sabadell (+6,16%) i CaixaBank (+4,93%) rebotat aquest dijous a la borsa, un cop s'han anunciat els plans de les dues grans entitats financeres catalanes de traslladar la seva seu social fora de Catalunya, com a conseqüència de la inestabilitat generada després del referèndum d'autodeterminació de l'1-O. Els dos bancs han empès a l'alça l'IBEX 35, que ha pujat un 2,51%, després de patir dimecres la seva pitjor caiguda de 2017. Tots els valors del selectiu espanyol han tancat en verd, exceptuant les lleugeres caigudes d'IAG (0,69%) i Meliá Hotels (-0,54%). D'altra banda, la prima de risc espanyola ha caigut un 6,94% aquest dijous i s'ha situat en els 123 punts bàsics.

Banc Sabadell està present en un total de 18 països a través d'oficines de representació, filials i participades, i disposa de més del 30% del seu negoci fora d'Espanya. En concret, el 24% es troba en Regne Unit a través de la seva filial britànica TSB i compta també amb un 8% del seu negoci a Amèrica després de la seva entrada a Mèxic.

A Espanya, l'entitat disposa d'una quota en el mercat de crèdit d'entorn del 7,2%, que arriba al 16% a Catalunya, mentre que a la Comunitat Valenciana és del 15%, segons dades de juny de 2016 recollits de la memòria anual de l'entitat.

Sabadell també compta amb una quota del 14,6% a Múrcia i del 11,9% a Astúries i Lleó, mentre que a Madrid la porció del mercat que correspon a l'entitat es redueix fins al 3,5%.

Per nombre d'oficines, les comunitats on el banc té més presència són Catalunya, amb un total de 638 sucursals, per davant de la Comunitat Valenciana (381) i Madrid (201). En canvi, Sabadell només té sis oficines a Cantàbria i set en Extremadura, regions on també disposa dels seus menors quotes de mercat.

Prem per veure més contingut per a tu