Segueix-nos a les xarxes socials:

El PIB català creixerà un 0,71% al quart trimestre

L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal millora la previsió en dues dècimes respecte al darrer pronòstic

L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) ha millorat la seva estimació de creixement del Producte Interior Brut (PIB) català al quart trimestre de 2017 al 0,71%, des del 0,5% pronosticat per l'organisme a finals de novembre.

El president de l'AIReF, José Luis Escrivá, va avançar el 28 de novembre durant la seva compareixença a la Comissió de Pressupostos del Congrés que el PIB de Catalunya se situaria probablement entorn del 0,5% entre els mesos d'octubre i desembre, gairebé la meitat del 0,9% previst, com a conseqüència de la incertesa després del procés independentista.

Escrivá va realitzar aquesta previsió després de repassar les xifres de comerç minorista, que reflectien una baixada de vendes a l'octubre a Catalunya del 3,9%, la més forta del país. No obstant això, va considerar necessari esperar per veure si «aquest efecte d'inhibició de la despesa» es mantenia o no en els mesos següents. I al novembre, malgrat créixer per sota de la mitjana estatal (+2,9%), el comerç minorista a Catalunya va registrar un increment de l'1,7%, el que explicaria en part la millora en les estimacions de l'AIReF. Tot i això, l'economia catalana creixerà menys del previst al quart trimestre de l'any. La publicació del nou indicador s'emmarca en l'«esforç de transparència» de les anàlisis de l'AIReF.

Prem per veure més contingut per a tu