Segueix-nos a les xarxes socials:

El 58% de les pimes diuen que no han patit per l'increment de l'SMI

Més de la meitat de les empreses creuen que les vendes són millors que fa un any Els elevats costos laborals, la feblesa del mercat intern, els baixos preus de venda i la manca d'oferta de treballadors especialistes són els principals reptes, segons el Baròmetre de Pimec

El 58% de les pimes diuen que no han patit per l'increment de l'SMIacn

El 58% de les petites i mitjanes empreses consideren que no han patit cap efecte com a conseqüència de l'increment del Salari Mínim Interprofessional, mentre que un 21% estima que ha suposat un increment dels seus costos, segons el Baròmetre de Pimec, elaborat al juny del 2019. L'estudi conclou que les empreses estan evolucionant a un bon ritme, segons la patronal, i que valoren més positivament la marxa de l'economia catalana que l'estatal, amb un índex del 2,85 sobre 5 i un 2,64, respectivament.

La meitat de les petites i mitjanes empreses de Catalunya considera que les seves vendes són millors que fa un any i un 60% assenyala que la plantilla, les inversions i els preus s'han mantingut estables, segons recull el baròmetre del mes de juny del 2019 de la patronal Pimec.

Les petites i mitjanes empreses valoren més el ritme de l'economia catalana que l'espanyola, i encara que no entreveuen experimentar «grans canvis» en les seves xifres de vendes, plantilla i inversions en els propers mesos, sí que preveuen que a final d'any totes dues economies moderin lleugerament el seu dinamisme.

Pocs canvis en plantilles

El baròmetre destaca, no obstant això, que el 42% de les empreses espera incrementar la seva xifra de vendes, el 25,3% ampliar les seves plantilles, un 21,8% les seves exportacions i el 20,7% les seves inversions.

Així mateix, els principals problemes de les pimes catalanes són els elevats costos laborals, que assenyalen el 39% de les companyies enquestades, seguit de la debilitat del mercat intern (35%), els baixos preus de venda (34%), la falta d'oferta de treballadors especialistes (32%) i la situació política (27%), entre d'altres.

De cara al futur, les primes anticipen una moderació lleugera en el dinamisme de les economies de Catalunya i d'Espanya, amb uns valors de 2,78 sobre 5 en el primer cas i de 2,53 en el segon. Es tracta d'índex inferiors als actuals.

Un altre de les qüestions d'actualitat que recull el Baròmetre és les conseqüències de l'absentisme a les pimes, que alerten que els implica un augment dels costos, una sobrecàrrega dels treballadors i dificultats en la gestió de personal, en el 56%, el 54,8% i el 45,2%, respectivament.

Prem per veure més contingut per a tu