Segueix-nos a les xarxes socials:

Detenen Cañamero per l'ocupació d'una finca militar

El portaveu del Sindicat Andalús de Treballadors ha de declarar per uns fets que van tenir lloc el 2012

El portaveu del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), Diego Cañamero, va ser detingut ahir per agents de la Guàrdia Civil a la porta de la seu del sindicat a El Coronil, a Sevilla, perquè presti declaració per l'ocupació de la finca militar de les Turquillas a l'estiu de 2012. Segons van explicar fonts del sindicat, agents de la Guàrdia Civil de paisà es van personar a la porta del Centre Obrer "Diamantino García", seu local del SAT a El Coronil, on Cañamero es va instal.lar dilluns després de l'ordre de detenció del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA) de divendres passat per la seva incompareixença davant el jutge.

A la tarda, Cañamero va sortir de la seu per acudir a una assemblea del sindicat a Campillos, a Màlaga, i va ser arrestat pels agents que l'esperaven a la porta, segons van afegir les fonts. Davant la seu del sindicat es van concentrar membres del SAT i veïns de la localitat per donar suport a Cañamero, que van acudir al lloc en saber de la presència de la Guàrdia Civil.

Sense resistència

Cañamero, que va assegurar que faria una vida "normal" tot i l'ordre de detenció, estava reunit amb l'Assemblea Permanent Nacional del SAT quan diversos militants del sindicat van alertar de la presència dels agents. No es va resistir a la detenció i, prèviament a l'arrest, es va dirigir a les persones concentrades i els va explicar els acords de l'assemblea permanent.

Prem per veure més contingut per a tu