Segueix-nos a les xarxes socials:

Foment prohibeix que els maquinistes dels trens usin mòbils

Properament es provaran nous prototips de GPS per avisar quan se superin les velocitats màximes

La ministra de Foment, Ana Pastor, va avançar que des del mes de març quedarà prohibit l'ús de telèfons mòbils per part dels maquinistes de tren excepte en cas d'avaria o emergència, una mesura que es detalla just quan es compleixen sis mesos de l'accident del tren de Santiago.

Pastor va assegurar que es crearà a més una agència estatal de seguretat ferroviària "independent" i "transparent" que vetlli pel manteniment de la xarxa d'interès general i que podrà expedir llicències d'operació ferroviària i certificats i proposar l'elaboració de normativa.

Paral·lelament, a partir de març o abril es començaran a provar els nous prototips de GPS per als maquinistes, que recolliran les velocitats màximes, limitacions i advertències posat el cas que se superin. També es comptarà amb caixes negres que gravin àudio i vídeo en cabina durant el trajecte.

Pel que fa a l'atenció a les víctimes, s'establirà un pla nacional d'atenció que articuli les actuacions de les diferents administracions per "garantir una major atenció als afectats". A més, s'ha creat un grup de treball amb el Ministeri d'Economia per actualitzar l'assegurança obligatòria de passatgers, les quanties i cobertures, així com per adaptar les categories indemnitzables.

A més a més, des de juliol s'implementarà de manera progressiva a les estacions ferroviàries terminals d'"auto check-in", mentre que a finals de febrer hi haurà bitllets gratuïts per a menors de 4 anys, i s'emetran bitllets nominatius per als passatgers, un punt que entrarà en vigor al febrer estalvi per a trens de Rodalies.

Prem per veure més contingut per a tu