Segueix-nos a les xarxes socials:

La patronal valenciana demana una quitança del 50% del deute de l'autonomia

El recent reelegit president de la patronal autonòmica valenciana Cierval, José Vicente González, va assegurar que la Comunitat Valenciana «no pot» pagar un deute de 37.000 milions «que és una llosa», i va advocar per buscar una quitança equivalent al 50%, tot reclamant «voluntat política».

González va fer aquestes manifestacions davant els mitjans després de ser reelegit per aclamació en el càrrec a l'assemblea electoral celebrada ahir, a la qual van assistir, entre altres, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la CEOE, Juan Rosell , així com el delegat del Govern a la comunitat, Juan Carlos Moragues.

En el seu discurs després de la reelecció va admetre que «el deute simplement no el podem pagar» i que la major part correspon a l'infrafinançament que arrossega l'automomia des de fa diverses dècades, així com va apuntar solucions com quitances parcials o reestructuració a llarg termini amb tipus simbòlics i diversos anys de carència.

En una trobada posterior amb els periodistes, va asseverar que «no es pot pagar un deute que és una llosa», i va apuntar que si es té en compte l'infrafinançament en els últims deu anys surten 15.000 milions, «més o menys la meitat del deute». En aquest sentit. va advocar per «buscar una quitança d'una manera o una altra equivalent al 50% del deute».

Preguntat sobre aquesta proposta, Puig va assegurar que la Comunitat Valenciana «no està demanant un tracte especial» perquè el Govern ja ha condonat part del deute a una comunitat, i, encara que no va voler parlar de quitança o reestructuració, va dir «estar obert» a dialogar amb el Govern perquè allò important és «arribar a un acord».

Prem per veure més contingut per a tu