Segueix-nos a les xarxes socials:

Sánchez planteja el 26-J com un "plebiscit sobre Rajoy"

Espanya no es mereix ser governada per la mandra de Rajoy ni bloquejada per la intransigència de (Pablo) Iglesias" assegura el candidat del PSOE

Sánchez planteja el 26-J com un "plebiscit sobre Rajoy"EFE

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, assegura que les eleccions generals del pròxim 26 de juny "són un plebiscit sobre (Mariano) Rajoy i sobre el canvi, perquè les dues coses van unides". El també candidat a la presidència del Govern del PSOE fa aquesta anàlisi sobre els comicis en una entrevista que avui publica El Periódico de Catalunya i en la qual apunta: "Espanya no es mereix ser governada per la mandra de Rajoy ni bloquejada per la intransigència de (Pablo) Iglesias".

A la pregunta de si ell negaria els seus vots a Iglesias per ser president en cas de veure's superat per IU i Podem en les generals, Sánchez respon: "Seré tan generós amb Iglesias com ell ho ha estat amb mi".

A continuació, Sánchez assegura que amb aquesta resposta no està dient que donaria un "no" a Iglesias, sinó que ell només contempla que el PSOE guanyi les eleccions.

"Seré jo qui guanyi les eleccions i per tant allargaré la mà al partit d'Iglesias", afirma Sánchez, que assegura que Iglesias "sempre va veure en el PSOE un adversari".

"Iglesias va votar contra un candidat socialista a la presidència. La pregunta que ha de respondre és si mantindrà aquest 'no' després del 26-J o participarà del canvi amb el PSOE", argumenta Sánchez.

Pel que fa al Govern català, creu que estaria obert a negociar una alternativa a la independència i que a això "ajudarà molt un Govern que basteixi ponts i que no recorri lleis com la d'emergència social, que demostri respecte, estima cap a la societat catalana i vocació de diàleg".

Respecte a la polèmica sobre el referèndum d'autodeterminació que reclama l'executiu català, assegura: "Estem d'acord amb la celebració d'una consulta, però cal encertar en la pregunta perquè la resposta sigui l'adequada".

A continuació, aclareix que vol que els catalans "votin, com la resta dels espanyols, el model de convivència del qual ens volem dotar en els pròxims vint o trenta anys amb la reforma constitucional".

Prem per veure més contingut per a tu