Segueix-nos a les xarxes socials:

Sanders expressa el seu suport a Clinton i demana unitat als demòcrates

Michelle Obama esdevé la protagonista de la primera jornada de la convenció amb un al·legat contra la visió apocalíptica dels EUA de Trump

Sanders expressa el seu suport a Clinton i demana unitat als demòcratesMIKE SEGAR/reuters

Els preparatius per nomenar Hillary Clinton com a candidata presidencial demòcrata es van desenvolupar entre les pancartes rebels i les esbroncades d'alguns seguidors del senador Bernie Sanders, que van intentar combatre les crides a la unitat de bona part de la convenció del partit a Filadèlfia. Pocs però sorollosos, els seguidors de Sanders que es resisteixen a donar suport a Clinton no van dubtar a escridassar el senador quan va demanar el vot per a la seva rival a les primàries per tal d'unir forces i vèncer en les eleccions de novembre el candidat presidencial republicà, Donald Trump.

«Necessitem un lideratge que ens uneixi i ens faci més forts», va recordar Sanders, que va ser rebut amb una gran ovació, tot i les minoritàries esbroncades que van anar minvant. La passió que ha despertat Sanders en els seus seguidors és tan gran que ja no la controla, i tot i que dóna suport a Clinton, desenes dels delegats que el representen en la Convenció Demòcrata van assegurar que li donarien suport en la votació que es va produir de matinada i que constitueix un dels moments més emocionants de la convenció.

En tot cas, la més aplaudida va ser la primera dama dels EUA, Michelle Obama, que va tenir una nit memorable, amb un poderós al·legat contra Donald Trump sense esmentar-lo en cap moment. «Em desperto cada matí en una casa que va ser construïda per esclaus. I veig a les meves filles, dues joves negres, intel·ligents i belles, jugant amb els seus gossos als jardins», va afirmar Obama en un moment del discurs, amb la veu trencada per l'emoció.

No li va fer falta dir res més per traslladar un missatge optimista sobre com han evolucionat i progressat els EUA, en clar contrast amb la visió apocalíptica que normalment ofereix Trump.

«I gràcies a Hillary Clinton, les meves filles, i tots els nostres fills i filles, ara donen per fet que una dona pot ser presidenta dels Estats Units», va emfatitzar també la primera dama. «No permetin que ningú els digui que aquest país no és gran», va afegir.

Prem per veure més contingut per a tu