Segueix-nos a les xarxes socials:

El raper Valtonyc contracta un dels advocats que defensen Puigdemont

Gonzalo Boye assegura que l'intèrpret mallorquí estaria disposat a presentar-se davant els tribunals belgues si aquests ho demanessin

El raper Valtonyc contracta un dels advocats que defensen Puigdemonteuropa press

El raper Josep Miquel Arenas, Valtonyc, ha contractat l'advocat Gonzalo Boye, que forma part de l'equip de lletrats de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i que porta els afers internacionals dels polítics catalans fugats. Segons va confirmar Boye, el raper, per al qual s'ha dictat una ordre de crida i cerca, podria comparèixer davant les autoritats belgues si és citat. L'intèrpret mallorquí acudiria a la crida de les autoritat de Bèlgica en el cas que els tribunals belgues ho sol·licitessin, va afirmar el lletrat que substitueix en el càrrec Juan Manuel Olarieta.

Valtonyc està condemnat a tres anys i mig de presó per un delicte d'injúries greus a la Corona, enaltiment del terrorisme i amenaces a un polític de les Balears pel contingut de diverses de les seves cançons publicades a internet. Boye també va explicar que serà el mateix Valtonyc qui anunciarà «quan arribi el moment» a quina ciutat belga es troba exactament. El termini d'ingrés voluntari a la presó del raper mallorquí es complia el passat dimecres a les 12 de la nit.

Paral·lelament, una delegació de vuit familiars dels presos catalans, dels presos d'Altsasu i del grup de suport a Valtonyc es reuniran dimarts amb diversos eurodiputats al Parlament Europeu a Estrasburg. L'acte, sota el títol «Defensant els drets fonamentals a la UE: el cas d'Espanya», està organitzat per vuit partits polítics amb presència a l'Eurocambra: ERC, el PDeCAT, Podem, PNB, Bildu, Catalunya en Comú, Izquierda Unida i el BNG. Això implica que compta amb el suport de tots els grups excepte el del PP, el PSC i Ciutadans.

Els familiars oferiran una roda de premsa dimarts al matí al Parlament Europeu a Estrasburg, que també comptarà amb la participació de l'exmagistrat del Tribunal Suprem José Antonio Martín Pellín i l'actor Alberto San Juan. Immediatament després, participaran en una reunió amb eurodiputats a la qual també s'han convidat representants d'altres institucions europees. Aquesta delegació coincidirà amb la celebració de la sessió plenària del Parlament Europeu.

Prem per veure més contingut per a tu