Segueix-nos a les xarxes socials:

Un jutge desestima l'última demanda de Trump a Pennsilvània

Es queda així pràcticament sense opcions de revertir el resultat dels comicis a l'estat, del qual depèn la victòria final

Un jutge desestima l'última demanda de Trump a Pennsilvàniareuters

Un jutge federal va desestimar ahir la demanda més important que la campanya que el mandatari sortint dels Estats Units, Donald Trump, havia presentat a Pennsilvània, i el va deixar pràcticament sense opcions per revertir el resultat de les eleccions en aquest estat del qual depenen les claus de la Casa Blanca.

La decisió del jutge Matthew Brann implica que els comtats de Pennsilvània tenen via lliure per certificar el resultat de les eleccions del 3 de novembre, per al que avui es compleix el termini límit, i confirmar així com a guanyador del territori el president electe, Joe Biden.

La demanda pretenia invalidar milions de vots emesos per correu amb l'argument que la possibilitat dels votants de corregir errors en les seves paperetes a certs comtats perjudicava el partit de Trump, el Republicà.

Arguments «defectuosos»

El magistrat va resoldre que la campanya de Trump havia recorregut a «arguments legals defectuosos i sense mèrit, i a acusacions especulatives» en el seu intent de rebutjar milions de vots. «Als Estats Units d'Amèrica això no pot justificar la supressió del dret al vot d'un sol ciutadà, i molt menys de tots els votants del seu sisè estat més poblat», va escriure Brann.

La decisió suposa un profund cop per a l'estratègia legal de la campanya de Trump, que ja ha perdut altres casos a Pennsilvània, a més de a Michigan, Geòrgia, Nevada i Arizona en la seva denúncia sense proves que s'ha perpetrat un frau electoral.

La demanda era l'última important que li quedava activa a Pennsilvània, i l'advocat del president sortint, Rudy Giuliani, la va defensar personalment. Sense Pennsilvània, és pràcticament impossible que Trump pugui donar-li la volta al resultat, ja que l'avantatge de Biden al Col·legi Electoral és molt important (306 vots davant de 232).Trump ja va rebre altres dos revessos aquest divendres: el primer a Geòrgia, que va certificar la victòria de Biden; i el segon a Michigan, on dos legisladors estatals als quals va convidar a la Casa Blanca van afirmar, després de la trobada, que no tenien informació que pogués canviar el resultat de les eleccions en el seu estat.

Sense donar la volta a el resultat en múltiples estats, una cosa extremadament improbable, Trump no podrà impedir que Biden assumeixi la presidència el proper 20 de gener, i les vies per aconseguir-ho es tanquen amb cada dia que passa.

L'equip de Trump només té fins al 8 de desembre per desenvolupar la seva estratègia legal, perquè aquest dia tots els estats haurien d'haver resolt qualsevol disputa i el governador de cada territori ha de trametre els resultats certificats a Congrés.

Prem per veure més contingut per a tu