Segueix-nos a les xarxes socials:

Bolt és d'un altre planeta

Tercera medalla d'or en els Jocs Olímpics de Londres per a l'atleta de Jamaica, equip que protagonitza una cursa que passarà a la història després d'imposar-se en el 4x100 amb un rècord del món per al record amb una marca final de 36,84

Bolt és d'un altre planetaefe

Usain Bolt és un d'altre planeta. L'atleta jamaicà, autor del primer doble-doble de la velocitat olímpica gràcies a les seves victòries en 100 i 200 metres de manera consecutiva a Pequín 2008 i Londres 2012, va rematar ahir el doble-triple. Bolt va donar al relleu 4x100 de Jamaica el seu segon títol consecutiu i tercer personal en aquests Jocs; a més, fent-ho per la porta gran, amb un nou rècord mundial que se situa en els 36,84 segons.

L'equip format per Nesta Carter, Michael Frater, Yohan Blake i el propi Usain Bolt va batre al dels Estats Units, que amb Trell Kimmonds, Justin Gatlin, Tyson Gai i Ryan Bailey va aconseguir la medalla de plata (37.04). També va deixar endarrere a Trinitat i Tobago, que va penjar-se la medalla de bronze després de la desqualificació del Canadà.

Al Niu de Pequín, Bolt va acomiadar-se dels Jocs del 2008 amb tres rècords mundials. Va guanyar els 100 metres en 9.69; els 200 en 19.30 i, com a membre del relleu, els 4x100, en 37.10. Quatre anys després ha demostrat que és un atleta capaç de trencar qualsevol repte i barrera que se li posi al seu davant, ja que ha estat de repetir el triplet de l'edició anterior: 9.63 en 100 metres, 19.32 en els 200 i 36.84 en 4x100.

Després del rècord mundial aconseguit per les noies nord-americanes (40.82 segons), la final masculina de relleus 4x100 servia en safata a Jamaica l'oportunitat de la revenja davant el seu etern rival pel que fa a la competició atlètica.

Jamaica i els Estats Units havien corregut en marques semblants durant les sèries: 37.39 els antillans, 37.38 -rècord nacional- els nord-americans. Tanmateix, l'equip groc havia reservat a Bolt en la primera ronda. La presència del llampec a la pista desequilibrava el duel, encara que els jamaicans no podien comptar amb el lesionat Asafa Powell.

Bolt no descartava un nou rècord mundial. I estava convençut de les seves paraules. Pel carrer número 6, Nesta Carter va posar per davant el seu equip en la primera corba i les transmissions del testimoni van succeir-se sense errades fins a deixar al rei de l'esprint l'honor d'executar a Bailey, que havia rebut gairebé aparellat amb ell.

Prem per veure més contingut per a tu