Segueix-nos a les xarxes socials:

La Fiscalia demana imputar Bartomeu per frau fiscal

Segons el fiscal José Perals, el cost del fitxatge de Neymar ascendiria als 94,8 milions d'euros

La Fiscalia demana imputar Bartomeu per frau fiscalalbert gea/reuters

La Fiscalia de l'Audiència Nacional va demanar ahir al jutge Pablo Ruz que imputi el president del Barcelona, Josep Maria Bartomeu, per un presumpte delicte fiscal en l'exercici 2014 -es calcula un frau de 2,8 milions d'euros-, del qual també hauria de respondre el Barça com a persona jurídica.

Així ho va reclamar el fiscal José Perals en l'escrit en el qual sol·licita a Ruz que conclogui la instrucció de l'anomenat cas Neymar i porti a judici el Barça per dos delictes fiscals com a persona jurídica, així com el seu expresident Sandro Rosell, per aquests mateixos delictes i un altre de societari.

El fiscal, que ha adoptat aquesta decisió després de rebre un informe de l'Agència Tributària que acredita la comissió de tres delictes fiscals per part de Rosell i el Barça, ha detectat, a més, un frau de 2.845.700 euros per part del club en l'exercici 2014 en relació amb el fitxatge de Neymar.

En vista d'aquest possible nou delicte, el fiscal reclama a Ruz que obri una investigació a part sobre aquest assumpte per no entorpir un ràpid enjudiciament pel frau a l'Agència Tributària detectat en els anys 2011 i 2013 en relació amb el fitxatge de Neymar, pel qual ja estan imputats l'expresident Sandro Rosell i el Barça.

Perals demana d'aquesta manera al jutge que imputi en aquesta peça separada Bartomeu i el Barcelona per un delicte fiscal i que requereixi al club "els certificats de retencions de les quantitats" analitzades per l'Agència Tributària. Segons l'informe de l'Agència Tributària, el Barça va deixar de pagar a Hisenda 2,6 milions d'euros pels 5 milions que deriven "del contracte de reconeixement d'incompliment del contracte del 2011 pel FCB, signat a Barcelona el 3 de juny del 2013" pel qual el club reconeixia l'obligació de pagament a Neymar de 40 milions d'euros.

A aquest contracte se li va afegir el 31 de juliol del 2013 una addenda de modificació de les dates de pagament, establint-se com a últim pagament aquests 5 milions el 30 de gener del 2014.

El fiscal entén que el Barça estava llavors obligat l'any passat a "practicar la retenció a compte per l'IRPF, ja que el jugador ja és resident fiscal a Espanya en aquell any", i segons Hisenda el club no ha fet aquesta retenció, xifrada en 2,6 milions.

A més, Perals indica que el Barça també va deixar de pagar el 2014 234.000 euros dels 900.000 per temporada derivats del contracte d'imatge i uns altres 11.700 euros pels 22.500 que segons el ?contrac??te de representació ha d'abonar el club a l'agent de Neymar, en aquest cas el seu pare.

Totes aquestes quantitats sumen un total de 2,8 milions defraudats el 2014 "a la Hisenda Pública pel FC Barcelona i pels seus actuals dirigents, sent el president del club Josep Maria Bartomeu", conclou el fiscal.

Prem per veure més contingut per a tu