Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Uni consolida la primera plaça del grup amb una treballada victòria a Bèlgica

Les gironines, liderades per una espectacular Leo Rodríguez (24 punts i 7 rebots) es mantenen invictes a l'Eurocup (5-0) gràcies a la victòria a la pista del Castors Braine

L'Uni consolida la primera plaça del grup amb una treballada victòria a Bèlgica

Els experts en la matèria, els que més hi entenen, tenien coll avall que aquest any la plantilla de l'Uni fa patxoca. Èric Surís té un vestidor sobrat de qualitat i només calia conjuntar totes les peces perquè l'engranatge funcionés a les mil meravelles. A còpia de resultats, el que sospitaven aquells qui més en saben s'ha traduït en un fet palpable. L'Spar Citylift Girona és un senyor equip. Funciona a Fontajau i també a fora, no només superant els obstacles que se li presenten a la lliga, sinó també aguantant un alt ritme de partits per respondre amb les mateixes garanties a Europa.

Sense fer una rotació de jugadores exagerada, dóna la cara aquí i allà; i tret de l'ensopegada a casa d'ara fa més d'una setmana amb el totpoderós Perfumerías Avenida, l'equip aguanta el tipus, apareix quan se'l necessita i, el més important, guanya. Anit també. Amb la classificació per a la següent ronda de l'Eurocup a la butxaca, va ser capaç de trencar la il·lusió d'un Castors Braine que se la jugava. El rival, vigent subcampió d'aquesta mateixa competició i cridat a ser un adversari a tenir molt en compte, va plantar cara un parell de quarts. Fins i tot, un tercer. Però quan les gironines s'hi van posar, ja no hi va haver res a fer: cinquè triomf de cinc partits i líders de grup de manera matemàtica.

Kahleah Copper, una escorta anotadora amb un promig de punts prou elevat i experiència a la WNBA, va posar-se a estirar el carro i el Castors Braine ho va agrair. Perquè la balança estava prou equilibrada, però amb la de Filadèlfia entonada, les belgues manaven al marcador. 34-30 al descans i els 900 espectadors que donaven color al pavelló que s'ho començaven a creure. El seu equip necessitava guanyar sí o sí per dependre d'ell mateix per classificar-se per a la següent ronda i no estar així en mans del Keltern alemany, que juga avui amb el dèbil Uniao Sportiva.

Però al tercer quart, la maquinària de l'Uni es va posar a treballar de valent. Si la setmana passada va ser Ify Ibekwe la gran figura, ahir va brillar amb llum pròpia Leo Rodríguez. La canària es va guanyar a pols ser escollida com la millor jugadora del partit. En van tenir la culpa els seus 24 punts i 7 rebots, a part de repartir un parell d'assistències. D'això se'n va afavorir l'equip de Surís. Parcial de 14-19 per tancar el tercer quart un punt amunt (48-49) i a l'últim capítol, rematada final: un 8-16 que va acabar amb la resistència local.

L'Uni segueix invicte i va camí de convertir-se en el millor dels 32 equips que competeixen a l'Eurocup, ja pensant en les properes eliminatòries. De moment, amb un average de +78, és superat pel Galatasaray turc (+85) i Carolo francès (+98). L'Agu Spor turc i el Maccabi Bnot israelià també estan invictes (4-0), però juguen avui. El desenllaç de tot plegat, la setmana vinent.

Prem per veure més contingut per a tu