Segueix-nos a les xarxes socials:

«Maridades»

Cervesa i cuina, juntes a estiu

Qui diu que amb cervesa no es pot fer (alta) gastronomia?

La cervesa se sol relacionar més amb el bar que amb el restaurant, però el Patronat de Turisme de la Costa Brava s'ha proposat obrir nous camins i ha recollit, en una guia, receptes de la gastronomia gironina «maridades» amb San Miguel. Cuiners gironins participen en la proposta.

Un foie a la planxa sobre gelée de cervesa Selecta i salsa de poma de Sant Pere. Una San Miguel 0,0% poma amb brandada de bacallà. Un xai de dues coccions amb poma i cremós de patata. A banda del seu ingredient clau, la cervesa -en aquest cas, de la marca San Miguel-, hi ha sis receptes que tenen quelcom més en comú: totes han estat elaborades amb productes autòctons de la Costa Brava i formen part d'un receptari elaborat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l'empresa San Miguel. La vessant creativa ha anat a càrrec dels diferents col·lectius de cuina de la Costa Brava, i d'aquesta manera es vol continuar explotant el Centenari d'aquesta marca, que se celebra des de 2008.

La guia porta per títol La Costa Brava i San Miguel. Receptes maridades amb cervesa, i ha comptat amb la col·laboració de la Cuina de l'Empordanet, la Cuina del Vent, Girona Bons Fogons, Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany i Joves Cuiners, que han creat un plat amb productes de la seva zona i l'han maridat amb alguna de les cinc varietats de cervesa San Miguel, marca que patrocina l'activitat. El resultat són menús frescos i originals per fer front a les calors de l'estiu.

Arròs de Pals i garoines

La coordinació de tot plegat ha anat a càrrec del cuiner Oriol Blanes, de l'Aula Gastronòmica de l'Empordà. L'objectiu és poder donar a conèixer, encara més, la cuina que es pot degustar a les comarques gironines. El resultat són sis propostes molt variades que utilitzen productes com l'arròs de Pals, les garoines, la botifarra negra i la poma de Sant Pere, entre altres elements.

Prem per veure més contingut per a tu