Segueix-nos a les xarxes socials:

30 anys sense Andy Warhol

L'artista va morir el 22 de febrer del 1987 deixant una extensa obra que forma part de l'imaginari col·lectiu

30 anys sense Andy WarholArxiu

Només 58 anys. Aquesta va ser l'edat en què Andrew Warhola, més conegut com a Andy Warhol, va morir el 22 de febrer del 1987. Es compleixen 30 anys d'aquell fatídic dia en què el món va perdre un dels artistes més radicals, suggestius, avantguardistes i polifacètics de la història recent.

Pare del pop-art, Warhol va jugar amb la sexualitat, amb l'underground i amb la polèmica mentre vivia d'una forma bohèmia entre l'aristocràcia de l'època. Rara avis i objecte de culte, cineasta i víctima d'un atemptat el 1968, creador del taller Factory i coneixedor del poder dels mitjans, Andy Warhol va morir víctima d'una arítmia postoperatòria.

Les seves obres romanen en l'imaginari col·lectiu: la sèrie 'Llaunes de Sopa de tomàquet Campbells' consta de 32 llenços, un per cada varietat que la marca comercialitzava el 1962. Va ser l'obra que el va catapultar a la fama al costat de les famosíssimes Marilyn Monroe, retrats en colors molt vius de l'actriu, morta el 1962, i que usava una fotografia de la promoció de la pel·lícula 'Niágara'.

Sabent-se una icona, un any abans de la seva mort Andy Warhol va crear la sèrie d'autoretrats més coneguda, donant-se a si mateix com a llegat a la Història. Ja ho havia fet abans amb Mao, a qui va representar maquillat al mateix any que Nixon va visitar per primera vegada la Xina. Està considerada una de les seves millors pintures.

Completa la llista l'ampolla de Coca-cola, tota una declaració de (males) intencions amb el consumisme que, irònicament, és una de les obres de Warhol més cares: 57,2 milions de dòlars.

Prem per veure més contingut per a tu