Segueix-nos a les xarxes socials:

Els advocats de l'1-O volen una instrucció més «efectiva»

El grup de lletrats que representa els afectats per l'actuació policial de l'1 d'octubre del 2017 denuncien dilacions indegudes en el procediment

Els advocats de l'1-O volen una instrucció més «efectiva»aniol resclosa

El grup Dret de Defensa -format pels advocats voluntaris que porten la defensa dels lesionats durant el referèndum de l'1 d'octubre - va convocar ahir tots els afectats que representen per tal de posar-los al dia de l'estat de la querella col·lectiva presentada al jutjat d'instrucció número 2 de Girona. Segons els advocats, la instrucció que s'està portant a terme no és «efectiva», en gran part a les dilacions indegudes que s'han produït des de la seva presentació. Una tardança que, a parer dels lletrats, «promou la impunitat dels agents», ja que per un costat no s'estan portant a terme les citacions corresponents i per l'altre s'evita que altres possibles investigats puguin ser reconeguts en rodes de reconeixement.

Els advocats han lamentat que aquesta situació perjudica «els drets fonamentals» dels seus patrocinats i és per aquest motiu que ahir mateix van entrar una queixa al jutjat que porta al cas per demanar que «es portin a terme les diligències essencials pendents, especialment les referides a la identificació dels querellats pendents». Pel que fa als que ja han estat identificats -que serien una desena- volen els comencin a citar en condició d'investigats.

La querella col·lectiva està presentada per tres ajuntaments gironins: Aiguaviva, Sant Julià de Ramis i Girona. Dins d'aquesta s'hi poden trobar unes 200 denúncies de ferits a les càrregues.

Prem per veure més contingut per a tu