Segueix-nos a les xarxes socials:

L'institut Santa Eugènia ha començat dos projectes socials

Ho fa conjuntament amb la UdG per potenciar la diversitat ètnica i l'accés de persones migrades a la universitat

L'institut Santa Eugènia ha començat dos projectes socialsINSTITUT SANTA EUGÈNIA

L'institut Santa Eugènia ha començat dos projectes conjunts amb la institut Santa EugèniaUniversitat de Girona. El projecte Brunzit aposta per l'alfabetització digital i l'educació multicultural «en un barri on el 42% d'habitants són persones migrades», explica Carles Rostan, professor de Psicologia de la UdG.

Durant el mes de maig, alumnes de 3r d'ESO d'aquest institut gravaran i editaran un vídeo del barri de Santa Eugènia de Ter, amb entrevistes de carrer, «per posar en relleu la riquesa de la multiculturalitat».

A més, es pintarà un mural -segurament a la façana de l'institut- que reivindiqui aquests valors i que inclourà un codi QR per accedir directament al vídeo. Aquest mural formarà part del festival d'art urbà monar'T, que es fa al barri a finals de setembre.

El segon projecte coordinat s'anomena Miralls i pretén «trencar el sostre de vidre dels fills de famílies migrants, perquè puguin accedir a estudis superiors», diu Rostan. A Miralls, alumnes migrats que estan cursant un grau universitari s'apropen a l'institut per explicar la seva experiència i servir de model als d'ESO.

L'alumna del grau en Psicologia Assa Macalou destaca la importància de tenir referents. Ella és nascuda a Banyoles, però els seus pares van arribar-hi des de Mali el 1993. «A l'escola, tots els referents són europeus o americans. Falten africans, asiàtics i persones d'altres cultures», diu.

Macalou ha pogut accedir al batxillerat i a la universitat gràcies a l'Associació de Suport a Alumnes Subsaharianes, de Banyoles. «Si no volem una societat segregada, tothom ha de poder tenir les mateixes oportunitats de futur».

Prem per veure més contingut per a tu