Segueix-nos a les xarxes socials:

ERC guanya la seva demanda contra el locutor Federico Jiménez Losantos

Federico Jiménez Losantos ha estat con?demnat de nou. Aquest cop, el cinquè, ha estat un jutjat de Barcelona que l'ha condemnat per intromissió en el legítim dret a l'honor d'Esquerra Republicana de Catalunya. ERC ja va aconseguir una sentència similar contra l'estrella de la Cope en el 2007 a l'Audiència Provincial.

Jiménez Losantos va escriure a El Mundo que els independentistes tenien armes a les seves seus "i voluntat psicològica i política d'emplear-les". Aquestes declaracions el portaran a pagar 60.000 euros pels danys morals, les costes i a publicar la sentència a El Mundo.

La jutgessa ha estimat la demanda interposada per ERC davant l'article injuriós de Jiménez Losantos el 4 d'octubre de 2007. Segons el periodista, la policia hauria d'entrar a les seus d'ERC "per requisar les armes i munició que hi pugui haver allà" i que s'utilitzen per "eventualment, matar els seus adversaris polítics". Losantos va afirmar que el partit presidit per Joan Puigcercós és "el dels terroristes sense penedir" i va qualificar els seus militants d'"aprenents d'assassins". Dies abans de publicar-se l'article, dos militants de les JERC havien portat a casa del portaveu de Ciutadans, Albert Rivera, un cartell amb una bala incrus?tada a la cara. La policia els va detenir i el partit els va expulsar. Però el fet va motivar Jiménez Losantos a publicar el seu article.

Prem per veure més contingut per a tu