Segueix-nos a les xarxes socials:

El 33 estrenarà aquesta tardor l'espai "Òpera en texans"

El nou programa dedicat a un dels gèneres més emblemàticsde la música clàssica estarà presentat per Ramon Gener

El 33 estrenarà aquesta tardor l'espai "Òpera en texans"televisió de catalunya

Amb l'arribada de la nova temporada, el 33 estarà d'estrena. Òpera en texans, presentat per Ramon Gener, és una de les noves propostes de la cadena per a la tardor, un espai amb vocació divulgativa i dirigit als coneixedors del gènere i a aquells no han trepitjat mai el Liceu.

Es tracta d'un nou programa pensat per als amants de l'òpera i els que creuen que no estan preparats, els que van sempre al Liceu i els que no hi han anat mai. El presentador i ànima del programa és Ramon Gener, cantant d'òpera i pianista. Retirat dels escenaris, la passió per la música l'ha portat a començar una nova carrera com a conferenciant i divulgador de l'òpera. Durant els últims anys ha fet desenes de conferències on explica les òperes de la manera més entretinguda possible. Els seus coneixements musicals i pianístics fan que tot sembli més fàcil.

Òpera en texans -una producció de TVC i Brutal Media dirigida per Xavier Morral- no és un resum de l'òpera ni una classe de música. És un manual d'instruccions per poder entendre l'òpera, una guia de viatge il·lustrada.

A cada capítol, que tindrà una mitja hora de durada, es desmuntarà una òpera fins a trobar la manera de fer-la assequible. Com diu Ramon Gener, "volem donar les pistes per poder surfejar una immensa onada de quatre hores de música". S'analitzaran títols coneguts i títols no tan coneguts: Don Giovanni, Carmen, Tosca, Il Trovatore, Parsifal, El barber de Sevilla, Porgy and Bess, Turandot, El cavaller de la rosa, Pagliacci, La dama de piques... entre d'altres.

I després de l'emissió de cada episodi, els espectadors podran continuar disfrutant de l'òpera a la web del programa, al blog i al Facebook de Ramon Gener, i a l'Spotify d'Òpera en texans, amb els millors moments i totes les músiques de cada capítol.

Prem per veure més contingut per a tu