L'escriptor i guionista Jair Domínguez va declarar ahir al matí al Jutjat d'Instrucció número 6 de Figueres, localitat on resideix, acusat d'haver menyspreat suposadament la figura del rei Joan Carles I en aparèixer al programa Bestiari Il·lustrat de TVC. "No vaig disparar en cap moment, només apuntava a una caricatura", va explicar Domínguez en declaracions a l'ACN, que va sortir satisfet després de defensar que en cap moment va voler menystenir la seva persona, sinó que "es tractava d'una paròdia amb pistoles d'"atrezzo". Segons ells, se'ls ha volgut "picar la cresta" des de Madrid. El seu testimoni, juntament amb el de Bibiana Ballbè, s'enviarà a l'Audiència Nacional.

A Domínguez se l'acusa concretament d'haver menyspreat la figura del Rei en "disparar" al monarca, un fet que el seu advocat, Claudi Serra, va matisar de seguida en el moment de declarar tot dient que en realitat el que feia era apuntar a una caricatura del monarca. Segons el lletrat, "ha estat una declaració senzilla, clara i concreta, on s'acredita que no es va menysprear la figura del Rei, sinó que era una paròdia en un context irònic en què Domínguez responia a les preguntes que li feien amb relació al llibre publicat".

El delicte de menyspreu a la imatge del Rei es troba recollit al Codi Penal, a l'article 491.2, on es protegeix la seva persona amb multes. La primera pregunta que la jutgessa va formular al guionista va ser si les pistoles que duien eren de mentida. "Li he respost que eren d'atrezzo", va detallar Domínguez, que va afegir que no tenien ni gallet per disparar i que per això és va fer una mena de muntatge amb pintura per explicar que havia passat alguna cosa.