Segueix-nos a les xarxes socials:

TV3 es tornarà a veure a València gràcies a un acord de reciprocitat

La Generalitat valenciana condiciona l'aplicació del conveni a la concessió de més espai radioelèctric

El Govern va aprovar ahir dimarts la signatura d'un conveni de col·laboració entre la Generalitat i la Generalitat Valenciana per fer possible que els canals de Televisió de Catalunya es puguin veure al País Valencià i Canal 9 es pugui sintonitzar a Catalunya. Així, l'acord permetrà que TV3, 324, Super3, 33, Esport 3, TV3HD, TV3CAT s'emetin al País Valencià, i que Canal 9, Canal 9 HD, Canal 9 Dos, Canal 9 24 i Canal 9 Internacional ho facin a Catalunya. La reprocitat es farà efectiva quan el govern valencià disposi d'un ?major espai radioelèctric i que ha de ser concedit pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. La ?notícia la va anunciar el portaveu i ?conseller de la Presidència, ?Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

La Llei 7/2010, de 31 de març, general de la comunicació audiovisual disposa, en l'article 40.4, que l'emissió del servei públic de comunicació audiovisual per ones hertzianes terrestres d'una comunitat o ciutat autònoma en una altra limítrofa i amb afinitats lingüístiques i culturals podrà ser efectuada sempre que així ho acordin per mitjà de conveni i existeixi reciprocitat.

Normalitzar les relacions

El president d'honor d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Eliseu Climent, va remarcar que l'acord per a la reciprocitat entre TV3 i Canal9 "normalitza les relacions de l'espai de comunicació". Climent va afegir que l'acord suposa entrar "en una nova etapa importantíssima per aquest país" i va celebrar "la certa obertura" de l'executiu valencià. Sobre la clàusula que vincula les emissions a la consecució de més espai radioelèctric per al País Valencià, Climent va dir que la Generalitat Valenciana disposa de freqüències buides i ha posat la xarxa de repetidors d'ACPV a disposició de l'executiu d'Alberto Fabra.

L'activista i editor valencià es va mostrar "molt content" per l'acord i va manifestar que es tracta "d'un fet polític molt important". El president d'Acció Cultural del País Valencià va afegir que es tracta "d'un èxit de la societat" gràcies a les manifestacions.

Per la seva banda, el portaveu de Compromís, Enric Morera, va assenyalar que l'acord "és una acció propagandística d'un govern assetjat per les males pràctiques i la manca de transparència". A través d'un comunicat, Morera va afegir que la Generalitat Valenciana ha buscat "un titular fàcil i ràpid que no soluciona el veritable conflicte" ja que "existeixen canals de sobres perquè TV3 es pugui emetre al País Valencià, sense haver d'esperar al múltiplex".

Prem per veure més contingut per a tu