Segueix-nos a les xarxes socials:

TV3 emetrà dimecres el "Concert del Centenari Salvador Espriu"

L'acte es farà a Arenys de Mar per recordar el dia del naixement del poeta de Santa Coloma de Farners

TV3 emetrà dimecres el "Concert del Centenari Salvador Espriu"aniol resclosa

El pròxim dimecres 10 de juliol es compliran els 100 anys del naixement del poeta i dramaturg Salvador Espriu i Catelló, nascut a la població gironina de Santa Coloma de Farnes el 1913.

En motiu de l'aniversari del centenari, TV3 oferirà el pròxim dimecres a partir de les 23.30 h, el Concert del Centenari Salvador Espriu, que tindrà lloc a Arenys de Mar, la població on ell situava la Sinera del seu Imaginari poètic i on va ser enterrat el febrer del 1985.

El concert se celebrarà a la plaça de la Sardana d'Arenys, un espai que comptarà amb una escenografia molt especial, situada en un estany d'aigua realitzat i ideat per a l'ocasió, dins del qual hi haurà un escenari a dos nivells per a músics, cantants i actors.

Poesia i música

La direcció, selecció de textos i escenografia anirà a càrrec del director de cinema Lluís Danés i la direcció musical, de l'artista Xavi Lloses, que arranjarà bona part de les versions musicals que s'oferiran, a partir de les lletres de poemes d'Espriu. Amb aquesta original proposta, l'espectacle lligarà la prosa, la poesia i les versions musicals.

Les cançons les interpretaran Marina Rossell, Maria del Mar Bonet -que farà dos temes de Baltasar Rosselló-Pòrcel, amic d'Espriu i de qui també se celebra el seu centenari-, Gerard Quintana, Roger Mas, Monica Green, Anna Roig, Dídac Rocher, Rosa Pou, Ivette Nadal i Joan Colomo.

Les lectures dels poemes i de la prosa espriuencs, que seran el fil conductor de l'espectacle, aniran a càrrec de les actrius Dolo Beltran i Sílvia Bel. I l'acròbata Ingrid Esperanza intervindrà en diversos moments acompanyant els cantants i els actors.

Aquest concert és només un dels actes que se sumen a la commemoració de l'Any Espriu, que inclouen iniciatives en diferents poblacions catalanes com exposicions, publicacions d'obres, espectacles musicals i teatrals, produccions audiovisuals i simposis sobre la vida i l'obra de l'autor.

Prem per veure més contingut per a tu