Ciutadans ha registrat una pregunta davant la Comissió Europea en què denuncia que TV3 "banalitzi sobre el nazisme" en el programa Polònia, en què es va comparar un president del Govern elegit "democràticament", Mariano Rajoy, amb un "dictador feixista" com Adolf Hitler. Segons va informar ahir el partit en un comunicat, l'eurodiputat Juan Carlos Guirauta ha registrat aquesta pregunta davant la Comissió Europea en considerar "inacceptable" que el citat programa televisiu equiparés "polítics elegits democràticament amb un dictador feixista" i els ministres espanyols amb els "alts càrrecs nazis".

En un gag d'aquest programa, emès dijous passat 13 de novembre, es parodiava, recreant la pel·lícula El hundimiento, sobre els últims dies de Hitler, la reacció de Rajoy i del Govern del PP amb motiu de la celebració del procés participatiu del 9-N. "És inacceptable que un mitjà de comunicació públic s'escudi en l'humor per fer pedagogia de l'odi i estigmatitzar una part dels catalans i de la resta d'espanyols", va considerar el diputat de Ciutadans al Parlament Europeu.

La reacció de Ciutadans va arribar just un dia després que el Partit Popular de Catalunya presentés una sol·licitud d'informe al Consell de l'Audiovisual de Catalunya per saber si TV3 "va incomplir la seva obligació d'informació pública" en "banalitzar el nazisme".

Davant d'aquestes crítiques, TV3 va assenyalar que el gag del programa Polònia està "tret fora de context" d'un programa d'"humor i sàtira política". Fonts de la televisió pública van recordar, en declaracions a Efe, que el gag "és una paròdia d'una escena d'una pel·lícula" i que això és un "recurs habitual en el programa".