Segueix-nos a les xarxes socials:

"El objetivo" va al Líban per descobrir què hi ha darrere de l'Estat Islàmic

"El objetivo" va al Líban per descobrir què hi ha darrere de l'Estat Islàmicla sexta

El programa de La Sexta El objetivo, presentat per Ana Pastor, ofereix avui una edició especial per analitzar sobre el terreny el fenomen del grup terrorista Estat Islàmic. A Objetivo Yihad, l'equip ha viatjat al nord del Líban, a la frontera amb Síria, on el grup radical compta ja amb una forta presència. Allà, el programa ha intentat esbrinar quins elements estan permetent l'expansió d'aquest temut grup terrorista i per què molts occidentals d'arrels àrabs s'estan sumant a la seva salvatge guerra.

Per afrontar aquestes claus, l'equip parla amb un jove simpatitzant de les activitats terroristes del grup, que es planteja viatjar pròximament a Síria per unir-se a les seves files. També aportarà la seva visió un Imam del barri de Bab Al Tabaneh, de la ciutat libanesa de Trípoli, situada al nord del país, molt a prop de la frontera amb Síria.

Amb la col·laboració de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, Ana Pastor analitzarà també com afronten les forces de seguretat espanyoles l'amenaça a Espanya d'aquest grup terrorista. Segons les últimes investigacions, l'Estat Islàmic compta amb simpatitzants en algunes zones de molta concentració de població musulmana, com és el cas de Ceuta i Melilla.

Prem per veure més contingut per a tu