Segueix-nos a les xarxes socials:

Una família siriana dividida per la guerra parla del seu exili al "30 minuts"

Una família siriana dividida per la guerra parla del seu exili al "30 minuts"CCMA

Darrere l'onada de refugiats que ha arribat a Europa, hi ha la història de moltes famílies dividides. En el 30 minuts d'aquesta nit (21.55h, TV3), quatre germans separats per la guerra a Síria parlen del seu exili des de Suècia, Alemanya, Noruega i Turquia. Abans de la guerra eren una família de classe mitjana, amb una vida acomodada a Alep, però allà només queden la germana petita i els pares, que encara no n'han pogut marxar.

Un equip del programa, encapçalat pels reporters Esther Llauradó i Joan Albert Lluch, els ha anat a buscar per retratar la seva nova vida en una Europa decidida a posar-los-ho una mica més difícil. Les daurades condicions d'asil de Suècia i Alemanya comencen a endurir-se.

El dramatisme del camí ha deixat pas a una etapa menys heroica, la de la seva vida com a sol·licitants d'asil en un país que no és el seu, paralitzats i sense res a fer, mentre esperen que se'ls reconegui l'estatus de refugiat que els permetrà optar a la intimitat d'una casa, al dret a estudiar, a treballar i a viatjar, a la tranquil·litat de saber que no seran expulsats, que poden ser ciutadans de ple dret.

Prem per veure més contingut per a tu