Segueix-nos a les xarxes socials:

Batent rècords

els farmacèutics es beneficien en la crisi del major consum d'antidepressius, va declarar aquest estiu Alfonso Domínguez Gil Hurlé, catedràtic de Farmàcia. Quan arribi la recuperació econòmica podran queixar-se de la caiguda de la venda dels antidepressius posant com a cota les facturacions de 2008-2009

Amb el pla d'ajudes s'ha aconseguit la primera xifra positiva en 16 mesos al mercat de l'automòbil però les vendes vénen a ser com les de fa més de 10 anys, cosa que contradiu el creixement continu, fe sobre la qual es planifiquen els objec?tius, treballen els comercials i es contracta o acomiada els "curreles". El 2008 les vendes de cotxes van caure un 40% respecte el 2007. El rècord històric és de 2005 encara que de 2004 a 2007 gairebé parlem d'1.600.000 matriculacions anuals.

Ara que estem batent rècords d'atur (el ministre de Treball, Celestino Corbacho, confia que Espanya no arribi als cinc milions d'aturats) i que la desocupació castiga els treballadors menys qualificats, surt el rècord de mileuristes: el 63% de la població.

Podria ser una bona notícia. La paraula "mileurista" la va inventar una publicitària treintañera per referir-se als professionals que, com ella, amb títol superior i màster, vivien en grans ciutats com Madrid i Barcelona cobrant mil euros. Fora de les grans ciutats i per sota d'aquesta formació molta gent cobra menys.

Però sabem el que costa la vida (la casa, en compra hipotecària o de lloguer, el cotxe, la cistella, etcètera) i entenem què significa "mileurista". No quadra que l'empresariat espanyol digui que el treballador surt car. Tot falla si no val la pena ser ocupador i no valdria la pena ser treballador si no és perquè alimentar-se i vestir-se, en nivells baixos, no hi ha "Bigotes" que els regali.

Prem per veure més contingut per a tu